Kesäkurpitsasinappi on melko epätavallinen, mutta vielä maukkaampi vaihtoehto tavalliselle sinappille.
Reseptissämme opit valmistamaan sen helposti itse kotona.
Fantastinen resepti ei-perinteiseen kotitekoiseen kesäkurpitsasinappiin YouTube-kanavalta Šikulio Varení.
Tarvitsemme:
1 kg karkeasti raastettua kesäkurpitsaa.
100 g ruokosokeria.
100 ml omenaviinietikkaa.
75 ml kasviöljyä.
2 teelusikallista suolaa.
1/2 tl jauhettua mustapippuria.
5 valkosipulinkynttä.
2 ruokalusikallista sinapinsiemeniä.
1 tl kuivattua oreganoa.
1 tl timjamia.
1 iso tai 2 keskikokoista sipulia.
1/2 tl jauhettua inkivääriä.
Toimenpide:
Puhdista ja raasta kesäkurpitsa.
Jos sinulla on suuri umpeen kasvanut kesäkurpitsa, leikkaa ne ja poista siemenet hedelmälihan kanssa..
Suolaa raastettu kesäkurpitsa 1 tl suolalla ja anna seistä noin 15 minuuttia , jotta vesi vapautuu.
Valkosipuli ja sipuli puhdista ja leikkaa..
Kun aika on kulunut puristamme vesi varovasti pois kesäkurpitsasta..
Kaada öljy kattilaan , lisää sipuli, valkosipuli ja paista kullanruskeaksi.
Lisää sokeri, etikka ja sinapinsiemenet raastettuun kesäkurpitsaan.
Seuraavaksi lisäämme timjamia, oreganoa, inkivääriä, suolaa ja mustapippuria.
Siirrä seos kattilaan ja keitä kiehuvaksi..
Anna sitten seoksen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia..
Heti kun seos paksunee, laita se blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Valmis kuuma sinappi täytä lämpimiin, keitettyihin lasiin..
Sulje kupit tiukasti kannella ja käännä ylösalaisin luodaksesi tyhjiön.
Anna jäähtyä..
Kuppeja voidaan keittää 20 minuuttia 85°C:n lämpötilassa..
Kesakurpitsasinappi sopii lisukkeeksi lihan, esimerkiksi savustetun tai grillatun kanan ja sianlihan kanssa.
Se sopii myös hyvin juustojen, kuten cheddar tai gouda, kanssa.
Hyvä myös voileipissä, hampurilaisissa, kastikkeissa ja marinadeissa..
Toivotamme hyvää ruokahalua!
Opetusvideo:.