KotiVinkkejä kotiinUnohda kärpäslätkän kanssa juokseminen, kun kärpänen lentää korvasi ohi; nämä helpot menetelmät...

Unohda kärpäslätkän kanssa juokseminen, kun kärpänen lentää korvasi ohi; nämä helpot menetelmät torjuvat hyönteiset pysyvästi.

12. 7. 2024 (Kuva: shutterstock.com/GBALLGIGGSPHOTO).

Haitalliset kärpäset ovat ongelma monissa kodeissa.Niitä houkuttelee ruoan tähteiden tai pilaantuneiden hedelmien ja vihannesten haju.Nämä hyönteiset voivat olla paitsi ärsyttäviä, myös mahdollisesti vaikuttaa terveyteemme.Kärpäslätkällä lentely ei ole ainoa tapa päästä niistä eroon kotonasi.

Joissakin vierailee satunnaisia hyönteisiä, kun taas toiset joutuvat kamppailemaan todellisen kärpäsvaaran kanssa.Nämä lentävät mielellään ihmisten asuntoihin, erityisesti kesällä. Näiden hyönteisten esiintyminen kodissa voi tehokkaasti sekoittaa ihmisen tasapainon.On kuitenkin olemassa keinoja päästä niistä lopullisesti eroon.

Ei tarvitse juosta ympäriinsä kärpäslätkän kanssa.Tehokkaita tapoja päästä eroon kärpäsistä kotona

Seiniin ei tarvitse jättää jälkiä kärpäslätkien jäljiltä.Pääset eroon hyönteisistä todella helposti. Ansat tai jotkut kasvit pelottavat niitä ikuisesti.Kokeile muun muassa etikkaa ja astianpesuainetta sisältävää temppua, joka toimii erityisen hyvin hedelmäkärpäsiin.Kaada vain etikkaa puoleen astiaan, lisää astianpesuainetta ja peitä koko astia reiällisellä foliolla.Toinen ehdotus on tarra.Peitä paperinpalat muutamalla ruokalusikallisella maissitärkkelykseen sekoitettua nestemäistä hunajaa ja olet valmis.

Hyönteisiä houkuttelevat hajut kannattaa poistaa talosta mahdollisimman usein.Roskat kannattaa säilyttää suljetuissa astioissa tai hävittää päivittäin.Roskiksissa mätänevät ruoantähteet ovat jotain, mistä kärpäset pitävät. Taistelussa kutsumattomia vieraita vastaan kannattaa myös käyttää tuotteita, joista ne eivät pidä.Tällaisia ovat esimerkiksi vanilja.Tuoksukynttilöillä tai diffuusoreilla, joissa on tämä tuoksu ja kookosöljyä, on myös erinomainen vaikutus hyttysiä vastaan.Sitruuna- ja eukalyptusöljy auttavat myös ratkaisemaan ongelman.

Luonnollisimpia karkotteita ovat kasvit, jotka erittävät voimakkaan tuoksuisia eteerisiä öljyjä.Esimerkkejä ovat minttu tai basilika, joita voit pitää kotona ruukussa tai istuttaa kotipuutarhaan.Kärpäset eivät myöskään pidä laventelista. Se paitsi kukkii kauniisti violetilla, myös sen tuoksu karkottaa ei-toivotut hyönteiset.

Kotona olevat kotikärpäset ovat melkoinen haaste.Niitä vastaan on taisteltava

Vaikka ne saattavat vaikuttaa vaarattomilta, on tärkeää muistaa, että kärpäset kantavat paljon bakteereja.Koskaan ei voi tietää, minkä päällä ne ovat istuneet aiemmin Jos annat niiden lentää vapaasti ja istua ruoan päällä, annat niille mahdollisuuden levittää nopeasti kaikenlaisia taudinaiheuttajia.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit