16. 8. 2024 (Kuva: Pixabay/jackmac34).
Valkosipuli päätyy hyvin usein sipulien, mehun, tomaattien ja porkkanoiden väliin.Eikä ihme, sillä se on helppo kasvattaa ja kun se kasvaa, on tarjontaa pitkäksi aikaa.Kuitenkin, jotta tämä tapahtuisi, se on säilytettävä asianmukaisesti.Muuten se voi mennä pieleen ja kaikki työ menee hukkaan..
Monet ihmiset eivät voi kuvitella elämää ilman valkosipulia.Jotkut nauravat, kun ateriaan, joka reseptin mukaan sisältää kaksi paloa, heitetään seitsemän paloa.Valkosipuli ei vain lisää ’jotakin’ ruokaan, vaan myös ravintoarvoa ja hyvän annoksen terveyttä.Siksi melkein jokainen, jolla on oma puutarha, löytää siitä paikan tälle vihannekselle.
Kuinka kuivata valkosipuli ja valmistaa se varastointia varten?
Kun sadonkorjuun aika tulee, mietit parasta tapaa säilyttää se.Tällaisella melko tuoreella valkosipulilla on suhteellisen kostea kuori, joka voi helposti alkaa homehtua ja siten hyökätä myös yksittäisiin kynsiin.Siksi kultainen sääntö on kuivata se.Se kestää jonkin aikaa, mutta tällä tavalla voit säilyttää sitä useita kuukausia, eikä sille tapahdu mitään.
Kuinka kuivaat valkosipulia sadonkorjuun jälkeen? On parasta levittää sipulit aurinkoon. Jos sää ei ole hyvä, se voi olla talon sisällä.On tärkeää, että paikka on ilmava. Puhdista ne sitten maasta ja ripusta kuivumaan edelleen.Noin kahden tai kolmen viikon kuluttua ne ovat valmiita lopulliseen varastointiin.
Kuinka säilyttää tuoretta valkosipulia?
Tärkeintä on löytää hänelle sopiva paikka.Sen tulee olla ilmava ja kuiva. Valkosipulin säilytys riippuu meistä, kyvyistämme ja taidoistamme.Versio ei kovin taiteellisille tai vain kiireisille ihmisille? Monet isoäidit käyttävät patenttijauhoja.He yksinkertaisesti laittavat sipulit laatikkoon ja pölyttävät ne kunnollisesti. Miten muuten voit tehdä sen?
Punokset ja kukkakimput on hyvä ripustaa niin, että niissä on tasainen ja jatkuva ilmansyöttö.Kosteus ei pelota niitä.