Aikoinaan esi-isämme söivät sitä pöydässä lähes päivittäin.Vehnä (kuorittu hirssi) on gluteeniton vilja, mikä on suuri etu, koska sitä voivat syödä keliaakikot, pienet lapset, vanhukset ja jopa diabeetikot.
Tämä vilja on myös emäksistä, joten se ei happamoita elimistöä.
Vehnä on itse asiassa hirssihirren ydin (kuoren alla oleva sisus).
Hirssin kuori (hirssi) on ihmiskehon vaikea sulattaa.Siksi vain hirssiytimen ydintä käytetään kulutukseen ja se on vehnää.
Hirssi eli vehnä on sisältä pieniä keltaisia palleroita, joilla on makea maku.
Tällä viljalla on monia terveyshyötyjä, ja se on ihmiskehon kiitollinen ’puhdistaja’.
Mitä vehnä (kuorittu hirssi) sisältää?
Vehnä sisältää kasan aktiivisia ainesosia hyvää ja nopeaa ruoansulatusta varten.
Kuitu, hyvät rasvat, kivennäisaineet ja vitamiinit ovat hyvän terveyden tae.
Vesi, rasva, proteiini, hiilihydraatit, kalium, fosfori, rauta, kuitu, kalsium, kupari, mangaani, magnesium, natrium, seleeni, sinkki, B-, E-, K-vitamiinit ja foolihappo.
Vaikutukset – vehnä ja terveys
Niin monta positiivista vaikutusta yhdessä ruoassa on todella kunnioitusta herättävää.
Vehnää tai kuorittua hirssiä kannattaa syödä ja sitä voi syödä laihdutuksen aikana.
Lisää immuunijärjestelmän toimintaa.
Detoksifioi kehoa ja ruoansulatusjärjestelmää.
Haiman apu .
Liuottaa munuais- ja sappikiviä.
Parantaa ruoansulatusta ja ulostamista.
Happamoittaa vatsaa (happo, närästys).
Edistää hematopoieesia (anemia, anemia).
Tukee (vahvistaa) luukudosta (osteoporoosi).
Pitää luut, hampaat, hiukset ja kynnet vahvoina.
Sopii raskauden aikana varmistaa sikiön terveen kehityksen.
Painonpudotus
Vehnä (kuorittu hirssi) kuuluu korkeamman energiamäärän luokkaan, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että sillä on paljon enemmän terveyshyötyjä kuin millään muulla elintarvikkeella.
Painonpudotuksen kannalta suosittelen syömään vehnästä valmistettuja ruokia aamiaiseksi tai päivän aikana lounaaksi, päivälliseksi, mutta vain jos aamiaisella ei ollut vehnää.
Se antaa potkua suolen toiminnalle, ruoansulatukselle ja myös aineenvaihdunnalle, niin että kaiken mitä päivän aikana nautit, poltat heti (tämä koskee tietysti vain terveellisiä ja kevyitä ruokia).
Suojaa sydäntä ja verisuonistoa
Vehnä on erinomainen liittolainen sydämelle ja verisuonille – se parantaa niiden kuntoa, kimmoisuutta ja toimittaa verisuonistolle sen moitteettoman toiminnan kannalta välttämättömiä aineita.
Se on myös erinomainen ehkäisy sydänkohtauksia ja muita verisuoniongelmia vastaan.
Munuaisille ja sappirakolle
Näillekin elimille vehnä on erittäin tarpeellinen ja hyödyllinen.Sen säännöllinen nauttiminen auttaa liuottamaan munuais- ja sappikiviä ja edistää näiden elinten tervettä toimintaa.
Miten se valmistetaan päivittäiseen käyttöön?
Pese vehnä ensin perusteellisesti.
Kiehauta se sitten kiehuvalla vedellä.
Huuhtele kylmällä vedellä ja anna valua.(Höyrytys poistaa sen katkeran maun).
Keitä sitten vehnä suolatussa vedessä tai maidossa.
Keitä sitä vain vähän , sillä sen tilavuus kasvaa moninkertaiseksi.
Vehnä lisäkkeenä – käytä 1,5 kertaa nesteen tilavuus.
Keitä sitä noin 15 minuuttia ja anna hautua kattilassa kannen alla.
Juuri ennen ruokailua, valuta vehnä oliiviöljyllä, se on herkullisempaa.
Vehnä puuroksi – lisää nesteen määrä 3-4 kertaa.Sekoita joukkoon hienonnettuja tuoksuvia oksia.
Puuro sopii hyvin kasvisruokien kanssa.
Haiman puhdistushoito 21 päivän ajan
Jos olet kamppaillut haimakipujen kanssa, kokeile tätä palauttavaa kuuria.
Vaihda vain päivällisesi tähän puuroon (tai muuhun ruokalajiin päivän aikana) 21 päivän ajan.
Tarvitaan:.
200 g vehnää.
2 litraa vettä.
300 g kurpitsaa.
Vähän voita.
Menettelytapa.
Keitä vehnä kiehuvassa vedessä.
Raasta kurpitsa karkealla raastimella.
Lisää kurpitsa vehnän joukkoon ja anna kiehua, kunnes syntyy soseen koostumus.
Sekoita lopuksi joukkoon voi ja se on siinä.