28. 9. 2024 (Kuva: shutterstock/Lesterman).
Löysän riisin valmistusmenetelmän avulla pääset lopullisesti eroon mössöisen ruoan ja ruman tahmean puuron aiheuttamista ongelmista.Tärkeintä on huuhdella jyvät huolellisesti ennen keittämistä.Myös veden määrä ja kattilan koko ovat tärkeitä.Suosittelemme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota.
Aluksi on huomattava, että irtoriisi ei ole ainoa sopiva riisi.Joissakin ruokalajeissa on jopa suotavaa, että se on tahmeaa.On kuitenkin myös ruokia, jotka vaativat löysää riisiä, kuten salaatit.
Miten riisi keitetään löysäksi – askel askeleelta
Miten valmistetaan täydellistä valkoista basmatiriisiä … by tiktoker sadiashaq
Ainekset: vesi, suola, kuppi pitkäjyväistä basmatiriisiä.
Valmistusmenetelmä:.
1.Pese riisi ennen keittämistä 3 kertaa ja liota sitä haaleassa vedessä vähintään 30 minuuttia.
2.Täytä suuri kattila 3/4 täyteen ja kiehauta vesi.Suolaa se samalla tavalla kuin pastaa keitettäessä.
3.Valuta liotettu riisi ja lisää se kiehuvaan veteen.
4.Kun vesi alkaa kiehua, keitä sitä 5 minuuttia.Riisi on vielä kovaa ja kypsentymätöntä, mutta niin sen pitääkin olla.
5.Valuta riisi kokonaan ja lisää se takaisin kattilaan.
6.Aseta kattila pienimmälle polttimelle pienimmälle liekille.Peitä kattila tiiviisti ja anna lopun riisin höyrystyä 10 minuuttia.Älä avaa kantta tänä aikana.Höyry viimeistelee kypsennysprosessin ja antaa riisille kuohkean rakenteen.
7.Poista kansi ja kuohkeuta riisi haarukalla.