Jos pidät aasialaisesta keittiöstä, olet luultavasti riisin ystävä..
Täydellisen riisin keittäminen ei kuitenkaan ole niin helppoa.
Tässä artikkelissa neuvomme kuinka keittää täydellisen riisin jopa ilman riisinkeitintä..
Näiden vazhnoznat-portaalin japanilaisten kokkien vinkien ansiosta riisi maistuu aivan kuin aasialaisessa ravintolassa..
Riisin keittäminen voi joskus olla vaikeaa kokeneellekin kotiäidille, koska voi helposti käydä niin, että riisi kypsyy yli tai päinvastoin alikypsennetään.
Riisin oikean keittämisen salaisuus
Ensimmäinen askel on liottaa riisi ennen keittämistä. .
Kaada vettä niin paljon, että nesteen pinta on muutaman sentin riisin pinnan yläpuolella.
Anna seistä noin 20 minuuttia..
Tänä aikana jyvistä vapautuu liikaa tärkkelystä. .
Juuri tämä muuttaa riisistä keittoprosessin aikana kokonaisen tahmean koostumuksen.
Sitten 20 minuutin kuluttua on tarpeen huuhdella riisi useita kertoja..
Kun vesi on täysin kirkasta, riisi on valmis kypsennettäväksi.
Muuten, voit varovasti huuhtele riisi kiehuvalla vedellä..
Kuuma vesi auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä tärkkelyksestä.
Ja se lisäksi poistaa mahdolliset epäpuhtaudet..
Mitä vähemmän tärkkelystä jää riisiin, sitä vähemmän vaahtoa muodostuu kypsennyksen aikana.
Kun vesi kattilassa kiehuu, keitä riisiä 8 minuuttia..
Riisin suhde veteen on seuraava:
kaada 2 lasillista puhdasta vettä 1 lasilliseen riisiä..
8 minuutin kuluttua sammuta kaasu ja poista riisipannu liesi..
Anna seistä peitettynä puoli tuntia..
Sitten voit laittaa kattilaan riisin kanssa pala voita..
Sekoita riisi ja peitä kattila uudelleen..
Anna seistä vielä viisitoista minuuttia, jotta riisillä on miellyttävä voinen tuoksu.
Voit jättää voin pois ja tarjoile riisi heti suosikkikastikkeen tai lihan lisukkeena.
Hyvää ruokahalua!