KotiRuokaRanskalaiset perunat: mieheni luuli niitä tavallisiksi ranskalaisiksi perunoiksi, mutta maistettuaan niitä hän...

Ranskalaiset perunat: mieheni luuli niitä tavallisiksi ranskalaisiksi perunoiksi, mutta maistettuaan niitä hän ilmoitti, ettei ole koskaan elämässään syönyt mitään parempaa!

Täydellinen idea lounaaksi tai herkulliseksi illalliseksi.Se on todella suurta herkkua, parhaita perunoita.

Ne näyttävät tavallisilta perunoilta, mutta kun mieheni maistoi niitä, hän huomasi eron heti.

Hän sanoi, että se oli parasta ruokaa, mitä hän oli koskaan syönyt – enkä syytä häntä, siinä on kaikkea, mitä hän rakastaa – lihaa, juustoa, smtoanaa, valkosipulia ja perunoita.:-).

Me tarvitsemme:

1 kg perunoita.

500 g jauhelihaa (sian- ja naudanlihan sekoitus).

200 g eydamia.

2 munaa.

2 vanhaa sämpylää.

Vähän maitoa.

1 kuppi makeaa (31 %) kermaa.

Suola.

värilliset mausteet.

kuivattua valkosipulia tai 3 tuoretta valkosipulinkynttä.

öljy.

Menettely:

Raasta juusto jauhelihan joukkoon (säilytä osa ripottelua varten).

Lisää kananmunat ja sämpylänpalat, jotka on jätetty pehmenemään hieman haaleassa maidossa.

Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

Leikkaa kuoritut perunat ohuiksi viipaleiksi ja kerrosta puolet niistä voidellun vuokaleivinpohjan päälle.

Ripottele päälle suolaa, pippuria ja kuivattua valkosipulia (tai murskattua tuoretta).

Kaada puolet kermavaahdosta päälle ja levitä lihaseos päälle.

Jos homma menee vaikeaksi, auta itseäsi kylmään veteen kastetuilla käsilläsi.

Lihan joukkoon voi lisätä myös metsäsieniä, jos niitä on.

Ripottele juustoa lihaseoksen päälle, laita loput perunat päälle ja suolaa, pippuroi ja ripottele taas valkosipulia.

Ripottele taas hieman juustoa.

Kaada päälle loput kermasta ja paista uunissa 160 asteeseen esilämmitetyssä uunissa noin tunnin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Toivotamme teille hyvää makua!

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Koit eivät enää koskaan koske kuivattuihin sieniin. Seuraa vain isoäitini tapaa.

08. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Sonja Filitz). Sienten kuivaaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää niitä, jolloin voit nauttia metsän aarteiden mausta ympäri vuoden. Kuivatut sienet säilyttävät...

Tiheä pyykinpesu vastaan planeetta. Jauhevalmistaja vetoaa asiakkaisiin, jotta he olisivat varovaisia: pestä vaatteita harvemmin.

07.10.2024 (Kuva: shutterstock/Anetlanda).Yhdistyneessä kuningaskunnassa tehdyssä tutkimuksessa kerätyt tiedot ovat johtaneet yllättävään käänteeseen. Eräs pesuainevalmistaja oli järkyttynyt siitä, ettei yleisöllä ollut tietoa pesukoneen tiheän käytön...

Toimiva menetelmä.Ovelat hedelmäkärpäset lankeavat nopeasti ansaan.

07. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Steve Heap). Jos luulemme, että hedelmäkärpäset lakkaavat häiritsemästä meitä syksyllä, olemme pahasti väärässä. Ei tarvitse paljon, että ne lisääntyvät kotonasi...

Ruskeat ja kuivat lehtien kärjet? Me tiedämme, miten se hoidetaan. Resepti on yksinkertaisempi kuin luuletkaan.

07. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Ekaterina34). Ruukkukasvit voivat toimia paitsi koristeena, myös kunnollisena barometrinä kotisi ilmapiiristä. Jos kasviesi lehtien kärjet kellastuvat, kuivuvat tai ruskettuvat, se...

Viimeaikaiset kommentit