Täydellinen idea lounaaksi tai herkulliseksi illalliseksi.Se on todella suurta herkkua, parhaita perunoita.
Ne näyttävät tavallisilta perunoilta, mutta kun mieheni maistoi niitä, hän huomasi eron heti.
Hän sanoi, että se oli parasta ruokaa, mitä hän oli koskaan syönyt – enkä syytä häntä, siinä on kaikkea, mitä hän rakastaa – lihaa, juustoa, smtoanaa, valkosipulia ja perunoita.:-).
Me tarvitsemme:
1 kg perunoita.
500 g jauhelihaa (sian- ja naudanlihan sekoitus).
200 g eydamia.
2 munaa.
2 vanhaa sämpylää.
Vähän maitoa.
1 kuppi makeaa (31 %) kermaa.
Suola.
värilliset mausteet.
kuivattua valkosipulia tai 3 tuoretta valkosipulinkynttä.
öljy.
Menettely:
Raasta juusto jauhelihan joukkoon (säilytä osa ripottelua varten).
Lisää kananmunat ja sämpylänpalat, jotka on jätetty pehmenemään hieman haaleassa maidossa.
Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.
Leikkaa kuoritut perunat ohuiksi viipaleiksi ja kerrosta puolet niistä voidellun vuokaleivinpohjan päälle.
Ripottele päälle suolaa, pippuria ja kuivattua valkosipulia (tai murskattua tuoretta).
Kaada puolet kermavaahdosta päälle ja levitä lihaseos päälle.
Jos homma menee vaikeaksi, auta itseäsi kylmään veteen kastetuilla käsilläsi.
Lihan joukkoon voi lisätä myös metsäsieniä, jos niitä on.
Ripottele juustoa lihaseoksen päälle, laita loput perunat päälle ja suolaa, pippuroi ja ripottele taas valkosipulia.
Ripottele taas hieman juustoa.
Kaada päälle loput kermasta ja paista uunissa 160 asteeseen esilämmitetyssä uunissa noin tunnin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Toivotamme teille hyvää makua!