KotiRuokaYleisin VIRHE auton ilmastointia käytettäessä: Jos et halua, että ilmastointilaite haisee ja...

Yleisin VIRHE auton ilmastointia käytettäessä: Jos et halua, että ilmastointilaite haisee ja tekee sinut sairaaksi, Pois autosta!

Auton ilmastointi on tärkeää kuljettajan ja matkustajien mukavuuden kannalta, erityisesti kuumina kesäpäivinä.

Ilmastointilaitteen asianmukainen käynnistäminen alkaa lämpötilan asettamisella haluttuun arvoon, mieluiten nostamalla tehoa asteittain äkillisen lämpötilashokin välttämiseksi.

On suositeltavaa kytkeä se pois päältä noin 5 minuuttia ennen matkan päättymistä , jotta järjestelmä ehtii kuivua ja estää homeen muodostumisen.

Kuten opit tästä youtube-videosta, tämä on yleisin virhe, jonka kuljettajat tekevät sitä käyttäessään.

Jos et halua ilmastointilaitteesi haisevan ja tekevän sinua sairaaksi, noudata tätä neuvoa .

Monet kuljettajat kytkevät ilmastoinnin päälle heti autoon noustuaan, käyttävät sitä koko matkan ajan ja eivät vaivaudu sammuttamaan sitä.

He aina vain sammuttavat moottorin ja poistuvat autosta.

Ja se on sellainen kohtelu joka ei hyödytä ilmastointia.

Tämä johtuu siitä, että jos ilmastointilaite sammuu moottorin kanssa, jää kondenssivettä ilmastointilaitteen höyrystimeen ja sen ympärille .

Korkean kosteuden vuoksi home ja bakteerit alkavat helposti lisääntyä täällä, mikä sitten aiheuttaa ilmastointilaitteesta epämiellyttävän hajun ja voi aiheuttaa erilaisia sairauksia .

Kysyt siis, miten ilmastointilaitetta käytetään oikein?.

On parasta sammuttaa se vielä ajon aikana , muutama minuutti ennen moottorin sammuttamista.

Näin höyrystin kuivuu luonnollisesti ohitusilmavirran mukana, joten kun sammutat moottorin, ilmankosteus ei ole niin korkea eikä mikro-organismeja ala kasvaa höyrystimessä .

Jos kytket ilmastointilaitteen pois päältä koko ajan tällä tavoin, se ei ala haista niin pian, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että sisätiloihin puhaltaa myrkyllisiä huuruja.

Lisää vinkkejä siitä, miten voit pitää hyvää huolta autosi ilmastoinnista ja terveydestäsi sitä käyttäessäsi

Ilmastointia käytettäessä on tärkeää varmistaa, että ulko- ja sisälämpötilan välinen ero ei ole liian suuri, mieluiten noin 5-7 °C terveysongelmien välttämiseksi.

Pidemmillä matkoilla on suositeltavaa kytkeä ilmastointi pois päältä ja tuulettaa matkustamoa säännöllisesti , jotta vältetään kuiva ilma, joka voi aiheuttaa silmien ja hengitysteiden ärsytystä.

Ilmastointilaitteen puhdistamisen tulisi olla osa auton säännöllistä huoltoa.

Vähintään kerran vuodessa , mieluiten keväällä ennen kesäkautta, ilmastointilaite on desinfioitava ja puhdistettava ammattilaisen toimesta, jotta siihen mahdollisesti kertyvät bakteerit ja homeet voidaan poistaa.

Ilmastointilaitteen suodatin tulisi vaihtaa 15 000-20 000 kilometrin välein auton valmistajan suositusten mukaisesti.

Ilmastointi voi mennä pieleen monista eri syistä..

Yleisimpiä ongelmia ovat kylmäainevuodot, kuluneet tiivisteet tai kompressoriongelmat.

Jos ilmastointilaite jäähdyttää vähemmän tehokkaasti tai tuottaa epämiellyttäviä hajuja , huoltokäynti on tarpeen.

Ilmastointilaitteen säännöllinen tarkastus ja huolto ehkäisee vakavampia ongelmia ja varmistaa sen pitkäikäisyyden ja tehokkaan toiminnan.

Kun ajat ilmastointilaitteella, Vältä suoraa kylmän ilman virtausta kehoon , joka voi aiheuttaa lihasongelmia tai vilustumista.

Oikea ilmavirran säätö , mieluiten ylöspäin, varmistaa matkustamon tasaisen jäähdytyksen.

Noudattamalla näitä periaatteita varmistat mukavan ja turvallisen ajon ympäri vuoden.

Onnea matkaan!

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit