Muutamasta yksinkertaisesta aineksesta valmistettu kuohkea jälkiruoka piristää kesäistä viikonloppuasi.
Me nautimme sitä myös arkipäivänä.
Hämmästyttävä resepti herkulliseen kermaiseen jälkiruokaan youtube-kanavalta Ricette dolci.
Tarve: Kokeile, miten voit tehdä tämän ruokalajin, kun olet valmis:
1 rulla lehtitaikinaa.
Kermaa varten:.
250 ml maitoa.
2 munankeltuaista.
Sitruunan kuori.
90 g raakasokeria.
20 g maissitärkkelystä (2 rkl).
200 ml kermavaahtoa.
Menettely:
Lisää munankeltuaiset kattilaan.
Lisää sitten sokeri ja sekoita vispilällä.
Lisää tärkkelys.
Raasta sitruunan kuori ja sekoita.
Kaada maito seokseen ja sekoita.
Siirrä sitten kattila liedelle, kiehauta ja sekoita, kunnes muodostuu kerma.
Laita kerma kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.
Leikkaa lehtitaikina kahtia ja leikkaa toinen puolikas 15 neliöksi.
Pistele haarukalla reikiä toiseen taikinapuoliskoon.
Aseta taikina ja paperi leivinpaperille, laita uuniin ja paista 20 minuuttia 180 °C:ssa.
Kaada kerma kulhoon ja vatkaa kerma tehosekoittimella.
Jaa kerma kahteen osaan ja laita toinen osa leivontapussiin.
Laita jäähtynyt vaniljakastike kulhoon tuorejuustoseoksen kanssa ja vatkaa sekoittimella.
Levitä vanukasvoide taikinalevylle ja levitä tasaisesti.
Levitä pursotinpussilla päälle tuorejuustokuorrutetta.
Ja pinoaa sitten paistetut taikinaruudut päällekkäin.
Laita jälkiruoka jääkaappiin 30 minuutiksi.
Ripottele sitten tomusokeria ja tarjoile.
Toivotamme teille hyvää makua!
Video-ohjeet.