KotiVinkkejä kotiinPitäisikö vanhusten juoda maitoa? Yllättäviä suosituksia asiantuntijoilta

Pitäisikö vanhusten juoda maitoa? Yllättäviä suosituksia asiantuntijoilta

Maito on myrkkyä keholle – kuinka monta kertaa olemme kuulleet tämän lausunnon? On käynyt ilmi, että asiantuntijat suosittelevat eläkeläisiä juomaan jopa kolme lasillista maitoa päivässä.Miksi eläkeläisten pitäisi juoda maitoa? Ja mikä määrä sopii heille?.

Asiantuntijoilla ei ole epäilyksiä

Pitäisikö eläkeläisten juoda maitoa? Prof.tohtori hab.n.biol.Jadwiga Charzewska ei epäile sitä.Professori kannustaa eläkeläisiä nauttimaan maitoa ja pirtelöitä National Center for Nutrition Educationin kautta.

Asiantuntija huomauttaa, että tutkimuksen mukaan eläkeläisten ruokavaliosta puuttuu usein maidon sisältämiä proteiineja, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, B-ryhmän vitamiineja ja D-vitamiinia.Siksi sitä suositellaan vanhuksille.

Kuinka paljon maitoa eläkeläisten tulisi juoda päivässä?

Kuinka paljon maitoa eläkeläisten tulisi juoda päivässä? Asiantuntijat suosittelevat kolme lasillista maitoa päivässä riittäväksi saantiksi.Kuitenkin, kuten Jadwiga Charzewska huomauttaa, maidonkulutus on vähentynyt vanhusten keskuudessa.Yksi syy voi olla tietoisuuden puute sen tärkeydestä ikääntyneiden ihmisten terveydelle.

Toinen syy voi olla eläkeläisten väite, että ’maito on huono minulle’. Niille, jotka kärsivät turvotuksesta maidon juomisen jälkeen, asiantuntijalla on hyviä uutisia – jogurtit, kirnupiimä, kefiiri, juusto, raejuusto ja muut fermentoidut maitotuotteet sisältävät myös ravintoaineita, joita vanhuksilta useimmiten puuttuu.

Etkö voi juoda maitoa? Käytä jogurttia

Niille, joille lasillisen maitoa juominen liittyy epämiellyttäviin seurauksiin, ovat fermentoidut maitotuotteet – Asiantuntijat kutsuvat probiootteja – erinomaiseksi vaihtoehdoksi.Kefiiri, jogurtti tai juusto sisältävät mikro-organismeja, jotka syntyvät käymisprosessin aikana ja säilyvät elossa kulutuksen jälkeenkin.Ne täyttävät ruoansulatuskanavan ja luovat hyödyllistä suoliston mikroflooraa. Kuluttamalla jogurttia, kefiiriä jne.eläkeläiset eivät vain saa ruokavaliostaan ​​puuttuvia ainesosia, vaan myös parantavat suolistoflooraansa.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit