Teimme tätä valkosuklaa-aprikoosikakkua säännöllisesti isoäitini luona Puolassa ja sieltä toin tämän reseptin.
Se on todella herkullista ja hyvin, hyvin hienovaraista.
Lisäksi tämä kakku on myös hyvin yksinkertainen ja nopea valmistaa, jopa aloitteleva kokki, jolla ei ole kokemusta, voi hoitaa sen , kuten gotujmy raportoi.
Tarvitaan:
250 g aprikooseja.
200 g vehnäjauhoja, tavallisia.
50 g kr.sokeria.
100 g valkoista suklaata.
100 g voita.
3 munaa.
ripaus suolaa.
1 tl leivinjauhetta.
2 rkl aprikoosihilloa.
Ripottelua varten (valinnainen):.
Jauhettu sokeri.
Kookosraaste.
Menettely:
Taikinan valmistaminen alkaa sulattamalla voi valkosuklaan kanssa.
Voimme sulattaa sen mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
Anna suklaaseoksen jäähtyä.
Lisää sokeri, ripaus suolaa ja munat tähän seokseen.
Sekoita hyvin, lisää vähitellen leivinjauheeseen sekoitetut jauhot.Sekoita taikina huolellisesti.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Pese aprikoosit, taputtele kuivaksi ja leikkaa neljään osaan.
Vuoraa 20×30 cm:n vuoka leivinpaperilla.
Kaada taikina leivinpellille.Aseta päälle aprikoosit.
Paista kakkua 30-35 minuuttia.
Toivotamme hyvää makua! :-).