KotiVinkkejä kotiinLisää tämä huomaamaton asia liemeen ja parempaa et ole koskaan syönyt

Lisää tämä huomaamaton asia liemeen ja parempaa et ole koskaan syönyt

Liemi on monen meistä suosikkikeitto, vaikka kuumalla säällä tavoittelemme enemmän jäähdytettyä keittoa.Liemen ystävistä ei kuitenkaan ole pulaa.Kun lämpötilat hieman laskevat, kannattaa palata tähän makuun.Kokkien tiedossa on salaisuus, joka saa ravintolaliemen maistumaan poikkeuksellisen hyvältä.

Liemejä on yhtä monta kuin on tapoja ja niksejä niiden valmistamiseen.Jokainen valmistaa sen hieman eri tavalla, luottaen erilaisiin ainesosiin ja mausteisiin.Näennäisen yksinkertaisessa keitossa jokaisella yksityiskohdalla on merkitystä.Kokit ovat hyvin tietoisia tästä, ja heillä on omat patenttinsa siihen, miten tämä ruoka maistuu entistäkin paremmalta.Päällisin puolin se ei ehkä tunnu sopivan hyvin ikoniseen puolalaiseen keittoon, mutta se kannattaa kokeilla pienen vaihtelun vuoksi.

Etikkaa liemeen

Monet kokit suosittelevat… etikkaa liemeen. etikka.Kyseessä on laimea etikkahappo, jota käytetään keittiössä lähinnä säilöntään, koska se on erittäin happaman makuista.Tällä hapolla on kuitenkin myös kyky liuottaa lihassa olevia side- ja rustokudoksia.Ja siksi mestarikokit luottavat tähän ainesosaan.

Kun haluat kokeilla heidän temppuaan, valitse korkealaatuinen etikka.Kyse ei kuitenkaan ole tietystä etikkalajista, sillä jokainen sisältää hapon, joka parantaa lihan makua.Voit valita omenaviinietikkaa, riisiviinietikkaa tai vaikka viinietikkaa.

Miten etikkaa käytetään liemessä?

Etikan lisääminen tekee keitosta maukkaamman ja paremman makuisen.Se tulisi lisätä liemen keittämisen alussa, jolloin liemestä vapautuu enemmän ainesosia, jotka vaikuttavat lihan makuun ja rakenteeseen.Tärkeää on, että tarvitset vain enintään yhden ruokalusikallisen yhteen kattilaan.Silloin se on täysin huomaamatonta, koska sen luonteenomainen maku katoaa kypsennyksen aikana, joten käytämme vain sen pehmentäviä ominaisuuksia.Sitruunamehua käytetään joskus etikan sijasta, mutta liemessä se voi tehdä keitosta liian happaman.

Jos kuitenkin valmistat kasvis- tai kasvisliemen, jätä tämä lisäys pois.Jos kattilassa ei ole lihaa, ei ole myöskään mitään pehmitettävää, ja etikasta tulee silloin tarpeeton osa koko lientä.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit