KotiRuokaRanskalaiset perunat: mieheni luuli niitä tavallisiksi ranskalaisiksi perunoiksi, mutta maistettuaan niitä hän...

Ranskalaiset perunat: mieheni luuli niitä tavallisiksi ranskalaisiksi perunoiksi, mutta maistettuaan niitä hän ilmoitti, ettei ole koskaan elämässään syönyt mitään parempaa!

Täydellinen idea lounaaksi tai herkulliseksi illalliseksi.Se on todella suurta herkkua, parhaita perunoita.

Ne näyttävät tavallisilta perunoilta, mutta kun mieheni maistoi niitä, hän huomasi eron heti.

Hän sanoi, että se oli parasta ruokaa, mitä hän oli koskaan syönyt – enkä syytä häntä, siinä on kaikkea, mitä hän rakastaa – lihaa, juustoa, smtoanaa, valkosipulia ja perunoita.:-).

Me tarvitsemme:

1 kg perunoita.

500 g jauhelihaa (sian- ja naudanlihan sekoitus).

200 g eydamia.

2 munaa.

2 vanhaa sämpylää.

Vähän maitoa.

1 kuppi makeaa (31 %) kermaa.

Suola.

värilliset mausteet.

kuivattua valkosipulia tai 3 tuoretta valkosipulinkynttä.

öljy.

Menettely:

Raasta juusto jauhelihan joukkoon (säilytä osa ripottelua varten).

Lisää kananmunat ja sämpylänpalat, jotka on jätetty pehmenemään hieman haaleassa maidossa.

Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

Leikkaa kuoritut perunat ohuiksi viipaleiksi ja kerrosta puolet niistä voidellun vuokaleivinpohjan päälle.

Ripottele päälle suolaa, pippuria ja kuivattua valkosipulia (tai murskattua tuoretta).

Kaada puolet kermavaahdosta päälle ja levitä lihaseos päälle.

Jos homma menee vaikeaksi, auta itseäsi kylmään veteen kastetuilla käsilläsi.

Lihan joukkoon voi lisätä myös metsäsieniä, jos niitä on.

Ripottele juustoa lihaseoksen päälle, laita loput perunat päälle ja suolaa, pippuroi ja ripottele taas valkosipulia.

Ripottele taas hieman juustoa.

Kaada päälle loput kermasta ja paista uunissa 160 asteeseen esilämmitetyssä uunissa noin tunnin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Toivotamme teille hyvää makua!

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit