Herkullinen luumukakku, joka on valmistettu kermavaahtotaikinasta, joka on pehmeää kuin hämähäkinverkko.
Zdenka-mummon resepti.
Jos odotat jo innolla kotimaisten luumujen satoa, säästä tämä resepti.
Torttu on todella helppo tehdä ja erittäin, erittäin maukas.
Tarvitsen:
Sekoitettua taikinaa varten:
400 g puolikarkeaa jauhoa.
250 ml kermavaahtoa.
2 munaa (koko M).
150 g kr.sokeria.
1 paali.vaniljasokeria.
50 ml öljyä.
1/2 paalia.leivinjauhetta.
Maitoa (jos taikina on liian paksua).
Seuraava.
Luumut puolitettu.
Vapaaehtoinen – muruset:.
Sileät jauhot.
Voi.
Sokeripulveri.
Ripotteluun:.
Sokeripulveri.
Menettely:
Sekoita yksinkertaisesti kaikki taikinan ainekset kulhossa:
Sekoita vispilällä tai käsivispilällä.
Muodostuu sileä ja pehmeä taikina, jossa ei ole kokkareita.
Voitele leivinpelti voilla ja tomusta jauhoilla.
Kerrotaan taikina tasaisesti vuoratulle pellille.
Valmista nyt hedelmät:
Pese ja puolita luumut.
Rullaa ytimet kokoon.
Aseta luumun puolikkaat taikinan päälle.
Paista 180 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Jos muotti on isompi ja kakku ohuempi, se paistuu nopeammin, jos taikina on korkeampi, se paistuu pidempään.
Paistamisen jälkeen voit yksinkertaisesti ripotella kakun päälle tomusokeria.
Valmistelujen mukaan se voidaan leipoa murujen kanssa.
Pidätkö crumblesta? Kokeile myös tätä versiota!
Murukakku on vieläkin herkullisempi, sekoita vain tavalliset jauhot tomusokeriin ja voiraasteeseen murumaiseksi seokseksi.
Ripottele tämä luumujen päälle ja laita kakku uuniin paistumaan.
Kirjoittaja: T.