KotiRuokaTerveellistä, tuoretta, kemikaalivapaata kotitekoista chalamadaa, joka maistuu hyvältä talvellakin!

Terveellistä, tuoretta, kemikaalivapaata kotitekoista chalamadaa, joka maistuu hyvältä talvellakin!

Valmista chalamada kotona aikaiseksi todistetun reseptimme mukaan.

Valmistus on yksinkertaista ja voit nauttia tuloksena olevasta tuotteesta pitkään.

Erinomainen resepti herkullisimpaan kotitekoiseen chalamadaan YouTube-kanavalta Recipes CVR – Perhekasvatuskeskus.

Tarvitsemme:

1 kg valkokaalia.

1 kg tomaatteja.

800 g kurkkua.

3-4 paprikaa.

2 sipulia (tai 1 iso).

2-3 porkkanaa.

3-4 ruokalusikallista suolaa.

3-4 ruokalusikallista ruskeaa sokeria.

3 ruokalusikallista kasviöljyä.

5 ruokalusikallista omenaviinietikkaa (1-2 ruokalusikallista per 700 ml lasi).

mustapippuria.

Toimenpide:

Pese kurkut perusteellisesti juoksevan veden alla.Sitten laitamme kurkut vesikulhoon ja annoimme seistä..

Kurkut on maistettava, ovatko ne katkeria.Leikkaa (tai raasta) kaali ohuiksi nauhoiksi.

Rastamme karkeasti porkkanat ja lisäämme sen kulhoon kaalin kanssa.

Puhdista paprika , poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää kuorittu sipuli ohuiksi viipaleiksi ja vihannekset kaalin joukkoon.

Poista kurkkujen päät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi..

Lisää 1,5 rkl suolaa, 2 rkl sokeria vihannesten kanssa (ilman vielä kurkkua) ja sekoita hyvin käsin..

Sitten lisää kurkut kasvisseokseen ja sekoita varovasti.

Leikkaa tomaatit, lisää kasvisten joukkoon, sekoita ja anna seistä tunnin ajan..

Sillä välin steriloimme purkit ja kannet..

Tunnin kuluttua laitamme chalamadan ilman mehua kattilaan ja kuumenna se n. 80-90°C:een.

Lisää öljy, sekoita ja lämmitä vihannekset..

Lisää sitten 1 lusikallinen suolaa, mustapippuria ja sekoita hyvin..

Alenna lämpötilaa lisää 5 lusikallista etikkaa ja sekoita.

Maista seos ja valinnaisesti mausta..

Lämmitämme chalamadan kunnes se on kuuma.

Sitten siirrämme chalamadan kuumiin laseihin ja painamme kevyesti lusikalla.

Aseta lasit pyyhkeellä vuorattuun vesikattilaan (veden tulee olla samaa lämpötilaa kuin chalamadan).

Peitä sitten lasit kannella ja kiristä varovasti..

Anna kypsyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia..

Kun aika on kulunut, kiristä kannet tiukasti.

Peitä lasit peitolla ja anna niiden jäähtyä.

Chalamada voidaan kuluttaa alle kaksi viikkoa..

Toivotamme hyvää ruokahalua!

Opetusvideo:.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Koit eivät enää koskaan koske kuivattuihin sieniin. Seuraa vain isoäitini tapaa.

08. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Sonja Filitz). Sienten kuivaaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää niitä, jolloin voit nauttia metsän aarteiden mausta ympäri vuoden. Kuivatut sienet säilyttävät...

Tiheä pyykinpesu vastaan planeetta. Jauhevalmistaja vetoaa asiakkaisiin, jotta he olisivat varovaisia: pestä vaatteita harvemmin.

07.10.2024 (Kuva: shutterstock/Anetlanda).Yhdistyneessä kuningaskunnassa tehdyssä tutkimuksessa kerätyt tiedot ovat johtaneet yllättävään käänteeseen. Eräs pesuainevalmistaja oli järkyttynyt siitä, ettei yleisöllä ollut tietoa pesukoneen tiheän käytön...

Toimiva menetelmä.Ovelat hedelmäkärpäset lankeavat nopeasti ansaan.

07. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Steve Heap). Jos luulemme, että hedelmäkärpäset lakkaavat häiritsemästä meitä syksyllä, olemme pahasti väärässä. Ei tarvitse paljon, että ne lisääntyvät kotonasi...

Ruskeat ja kuivat lehtien kärjet? Me tiedämme, miten se hoidetaan. Resepti on yksinkertaisempi kuin luuletkaan.

07. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Ekaterina34). Ruukkukasvit voivat toimia paitsi koristeena, myös kunnollisena barometrinä kotisi ilmapiiristä. Jos kasviesi lehtien kärjet kellastuvat, kuivuvat tai ruskettuvat, se...

Viimeaikaiset kommentit