KotiRuokaTerveellistä, tuoretta, kemikaalivapaata kotitekoista chalamadaa, joka maistuu hyvältä talvellakin!

Terveellistä, tuoretta, kemikaalivapaata kotitekoista chalamadaa, joka maistuu hyvältä talvellakin!

Valmista chalamada kotona aikaiseksi todistetun reseptimme mukaan.

Valmistus on yksinkertaista ja voit nauttia tuloksena olevasta tuotteesta pitkään.

Erinomainen resepti herkullisimpaan kotitekoiseen chalamadaan YouTube-kanavalta Recipes CVR – Perhekasvatuskeskus.

Tarvitsemme:

1 kg valkokaalia.

1 kg tomaatteja.

800 g kurkkua.

3-4 paprikaa.

2 sipulia (tai 1 iso).

2-3 porkkanaa.

3-4 ruokalusikallista suolaa.

3-4 ruokalusikallista ruskeaa sokeria.

3 ruokalusikallista kasviöljyä.

5 ruokalusikallista omenaviinietikkaa (1-2 ruokalusikallista per 700 ml lasi).

mustapippuria.

Toimenpide:

Pese kurkut perusteellisesti juoksevan veden alla.Sitten laitamme kurkut vesikulhoon ja annoimme seistä..

Kurkut on maistettava, ovatko ne katkeria.Leikkaa (tai raasta) kaali ohuiksi nauhoiksi.

Rastamme karkeasti porkkanat ja lisäämme sen kulhoon kaalin kanssa.

Puhdista paprika , poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää kuorittu sipuli ohuiksi viipaleiksi ja vihannekset kaalin joukkoon.

Poista kurkkujen päät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi..

Lisää 1,5 rkl suolaa, 2 rkl sokeria vihannesten kanssa (ilman vielä kurkkua) ja sekoita hyvin käsin..

Sitten lisää kurkut kasvisseokseen ja sekoita varovasti.

Leikkaa tomaatit, lisää kasvisten joukkoon, sekoita ja anna seistä tunnin ajan..

Sillä välin steriloimme purkit ja kannet..

Tunnin kuluttua laitamme chalamadan ilman mehua kattilaan ja kuumenna se n. 80-90°C:een.

Lisää öljy, sekoita ja lämmitä vihannekset..

Lisää sitten 1 lusikallinen suolaa, mustapippuria ja sekoita hyvin..

Alenna lämpötilaa lisää 5 lusikallista etikkaa ja sekoita.

Maista seos ja valinnaisesti mausta..

Lämmitämme chalamadan kunnes se on kuuma.

Sitten siirrämme chalamadan kuumiin laseihin ja painamme kevyesti lusikalla.

Aseta lasit pyyhkeellä vuorattuun vesikattilaan (veden tulee olla samaa lämpötilaa kuin chalamadan).

Peitä sitten lasit kannella ja kiristä varovasti..

Anna kypsyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia..

Kun aika on kulunut, kiristä kannet tiukasti.

Peitä lasit peitolla ja anna niiden jäähtyä.

Chalamada voidaan kuluttaa alle kaksi viikkoa..

Toivotamme hyvää ruokahalua!

Opetusvideo:.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit