KotiVinkkejä kotiinMonet ihmiset eivät tiedä, että kurkkua voidaan syödä kuorineen.

Monet ihmiset eivät tiedä, että kurkkua voidaan syödä kuorineen.

Kurkkuja syödään monella eri tavalla, mutta ei ole harvinaista kuoria ne etukäteen.Tämä on suuri sääli, sillä juuri niissä on arvokkaita ravintoaineita.

Kurkut ovat vähäkalorisia ja täynnä terveyshyötyjä.Ne sisältävät suuria määriä piitä, joka on välttämätöntä vahvojen ja terveiden hiusten ja kynsien rakentamiseksi.Kurkkuja on pidetty „kauneus&#8220ruokana&#8220 vuosisatojen ajan&#8220 niiden monien terveyttä edistävien ominaisuuksien vuoksi.Tuoreella kurkkumehulla on puhdistavia ja myrkkyjä poistavia ominaisuuksia.Se auttaa myös lievittämään ruoansulatusongelmia, kuten gastriittia, ummetusta, närästystä, ruoansulatushäiriöitä ja haavaumia.On kuitenkin tärkeää tietää, että näiden kurkun ominaisuuksien nauttimiseksi on parasta syödä kurkku kuorineen.

Pitääkö kurkut kuoria?

Pitääkö kurkut kuoria? Vastaus on yksinkertainen: ne on parasta jättää kuorineen.Miksi? Ensinnäkin ihossa on paljon kuitua. Kuitu säätelee suolen toimintaa, ja sitä suositellaan ihmisille, joilla on ongelmia epäsäännöllisen ulosteen, ummetuksen tai epänormaalien glykeemisten tulosten kanssa. Liukenematon kuitu tulee pääasiassa kasvien kuorista ja siemenistä, kun taas liukoista kuitua on hedelmien ja vihannesten lihassa.Molemmat kuitumuodot ovat erittäin tärkeitä terveydelle, ruoansulatukselle ja lihavuuden, diabeteksen ja ummetuksen kaltaisten sairauksien ehkäisemiselle.

Toiseksi – suurin osa kurkun sisältämästä K-vitamiinista on itse asiassa kuoressa. Keskikokoinen kurkku ilman kuorta sisältää 9 mcg K-vitamiinia, kun taas saman kurkun kuori sisältää jopa 49 mcg. K-vitamiini on vastuussa asianmukaisesta veren hyytymisestä.Lisäksi se aktivoi proteiineja, jotka vastaavat luun kalkinpoistosta, mikä ehkäisee osteoporoosia.Tutkimukset ovat osoittaneet, että K-vitamiinilla on merkittävä vaikutus sydän- ja verisuonijärjestelmään.Se estää kalkkeutumista ja ateroskleroottisten plakkien kertymistä verisuoniin.Sillä on myös syöpää ehkäiseviä vaikutuksia – se ehkäisee rinta-, munasarja-, maksa-, vatsa- ja munuaissyöpää.

Kurkkujen kuoret sisältävät myös paljon betakaroteenia. Tämä yhdiste takaa muun muassa näkökyvyn moitteettoman toiminnan, erityisesti hämärän jälkeen.Beetakaroteeni muuntuu A-vitamiiniksi, joka on osa verkkokalvolla olevaa näköpigmenttiä ja mahdollistaa näkemisemme hämärän aikaan.Tutkijat ovat osoittaneet, että suurin osa siitä on kurkun kuoressa.

Kurkun syöminen kuorineen.Miten päästä eroon torjunta-ainejäämistä hedelmistä ja vihanneksista?

Monet ihmiset saattavat olla huolissaan vihannesten tai hedelmien syömisestä kuorineen lähinnä niissä mahdollisesti olevien torjunta-ainejäämien vuoksi.Tätä ongelmaa ei yleensä ole, jos kurkut ovat itse kasvatettuja.Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta saada tällaisia viljelykasveja. Siksi on parasta ostaa kurkkuja Slovakiasta.

Jotta kurkut (ja muut vihannekset tai hedelmät) voidaan pestä perusteellisesti, ne on ensin huuhdeltava vedessä, jossa on etikkaa tai sitruunahappoa, ja sitten emäksisessä liuoksessa.Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) suosittelee, että gallonaan vettä lisätään puoli kupillista etikkaa (viiniä, omenasiideriä tai väkeviä alkoholijuomia) tai 2 – 3 ruokalusikallista sitruunahappoa. Kurkkuja tulisi liottaa tässä happamassa liuoksessa 2 – 3 minuuttia. Näin päästään eroon haitallisista bakteereista (E.Coli, Listeria, Salmonella jne.).

Pudota sitten kurkut emäksiseen veteen. Tämä vaihe palvelee torjunta-ainejäämien poistamista kuoresta. Lisää yksinkertaisesti 1 kasa ruokalusikallinen ruokasoodaa litraan vettä ja liota kurkkuja tässä seoksessa vielä 2 – 3 minuuttia.Huuhtele vihannekset sitten puhtaassa vedessä ja taputtele kuivaksi paperipyyhkeellä.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit