KotiVinkkejä kotiinTämä kasvi kukkii syksyyn asti ja on loistava vaihtoehto surfinialle ja geraniumille.

Tämä kasvi kukkii syksyyn asti ja on loistava vaihtoehto surfinialle ja geraniumille.

20. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Fajar Tri Amboro).

Puutarhavioletit ovat yksi suosituimmista koristekukista alueellamme, mutta niiden lyhyt kukinta-aika ja heikko kestävyys kesähelteillä pakottavat meidät etsimään vaihtoehtoja.Linderniaceae-sukuun kuuluva Torenia fournieri saattaa olla ihanteellinen ratkaisu.

Torenia fournieri, joka tunnetaan myös nimillä ’sinikukka’, ’toivekukka’, ’nanioola’a’ tai ’ola’a kaunotar’, on yksivuotinen kasvi, joka saavuttaa 30-40 cm:n korkeuden.Sen lehdet ovat suikeat, vastakkain asetellut ja reunoiltaan uurteiset.Torenian kukat ovat kaksiosaisia ja voivat olla yksivärisiä, kaksivärisiä tai monivärisiä, ja joka vuosi luodaan uusia lajikkeita, jotka antavat meille monia vaihtoehtoja.

Pienestä koostaan huolimatta torenia näyttää erittäin houkuttelevalta, muodostaa tiheitä rykelmiä ja kasvattaa runsaasti värikkäitä kukkia. Oikeissa olosuhteissa torenia fournieri kukkii runsaasti koko kesän ajan, mikä on kiistaton etu.

Torenia vaatii puolivarjoisen kasvupaikan, joka on samanlainen kuin sen luonnollinen kasvupaikka Vietnamissa. Se kasvaa ja kukkii parhaiten varjoisilla ja puolivarjoisilla paikoilla, ja sen optimilämpötila on 20-38 °C (68-86 °F).

Torenia suosii hedelmällistä, hyvin ojitettua kasvualustaa, jonka pH on neutraali tai hieman hapan.Kasvualusta on pidettävä koko ajan hieman kosteana, mikä vaatii säännöllistä kastelua , erityisesti kuumalla säällä.Kasvualusta ei saa kastua, sillä liiallinen vesi voi aiheuttaa juurimätää ja sienitauteja.

Pitkän ja runsaan kukintansa vuoksi se vaatii torenia säännöllistä lannoitusta. Keväästä syksyyn kukkiville kasveille kannattaa käyttää nestemäistä lannoitetta ja voit myös käyttää hitaasti vapautuvaa kertakäyttöistä lannoitetta heti istutuksen jälkeen.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit