KotiVinkkejä kotiinÄlä kaada vettä pois keitetyistä perunoista.Se on aarre puutarhallesi

Älä kaada vettä pois keitetyistä perunoista.Se on aarre puutarhallesi

Perunat ovat yksi suosituimmista päivällisen lisukkeista, varsinkin kun ruokalistalla on kyljyksiä tai lihaa kastikkeessa.Niiden valmistaminen on helppoa – ne ovat pehmeitä, joten ne on aika valuttaa.Sen sijaan, että kaadat vettä tiskialtaaseen, se kannattaa kuitenkin säästää myöhempää käyttöä varten.

Ajattele: kuinka monta kertaa viikossa keitämme perunoita? Ja kuinka monta kertaa kaadat vettä lavuaariin sen jälkeen, kun ne on keitetty? On käynyt ilmi, että perunoiden keittämisen jälkeinen vesi on ihanteellista… kasvien lannoittamiseen.Näin säästät rahaa kemikaaleihin, ja lisäksi se pitää huolta kotipuutarhastasi.Jos huomaat, että kukkasi ruukuissasi, parvekkeellasi tai puutarhassasi alkavat kuihtua, on aika keittää perunat päivälliseksi.

Vesi keitetyistä perunoista – halpaa lannoitetta kasveille

Perunan kiehumisvesi on todellinen aarre huonekasveille.Se sisältää runsaasti mineraaleja, joita huonekasvit rakastavat.Se sisältää erityisesti kaliumia , joka vahvistaa kasvin lehtiä ja saa ne kukkimaan voimakkaammin.Tämän luonnollisen ravinteen toinen tärkeä ainesosa on fosfori , joka vaikuttaa myönteisesti kasvin juuriston kehitykseen. Tärkkelys puolestaan suojaa kasveja tuholaisilta ja vahvistaa niitä.

Miten kukkia kastellaan?

Jotta voimme käyttää perunoiden keittämisen jälkeistä vettä kasvien ravinnoksi, meidän on muistettava muutama tärkeä sääntö.Ensinnäkin, emme saa lisätä siihen suolaa – muuten, sen sijaan että auttaisimme kasveja, vahingoitamme niitä.Toiseksi vesi on jäähdytettävä ennen käyttöä.Se on aina kaadettava suoraan maahan ohjaamatta ravinteiden virtausta itse kasveille.Kastelutiheydelle ei ole suuria rajoituksia, sillä kastella voi käytännössä joka kerta.

Perunatärkkelys huonekasveille

Perunatärkkelystä voidaan käyttää myös ruukkukasvien kasvun edistämiseen.Keitettyjen perunoiden veden tavoin perunatärkkelys antaa kasveille kaliumia, fosforia tai kalsiumia.

Poista yksinkertaisesti noin sentin verran multaa ruukun päältä ja ripottele siihen noin teelusikallinen perunatärkkelystä. Lisää sitten ruukkumultaa ja sekoita se tärkkelyksen kanssa. Laita sen päälle tuoretta ruukkumultaa, joka aktivoi tärkkelystä jalostavat mikro-organismit.Nyt tarvitsee vain kastella säännöllisesti, ja voit nauttia rehevästä, itse kasvatetusta kasvista.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Mitä juoda kauniiseen ihoon? Opas juomista terveelle ja hehkuvalle iholle

07. 08. 2024 (Kuva: Pixabay/stokpic). Useimmat meistä tietävät, että se, mitä lautasellamme on, on yhtä tärkeää kauniin ihon kannalta kuin oikea hoito.Huonosti tasapainotettu ruokavalio...

Jokaisen, joka haluaa elää pitkän elämän, pitäisi juoda tätä JUOMAA, isoisälläni oli tapana sanoa: TÄÄLLÄ on resepti ja jokaisen, joka on sairas ja vailla...

Yksinkertainen tapa valmistaa erittäin terveellinen juoma youtube-ohjeiden mukaan.Säännöllinen nauttiminen vahvistaa vastustuskykyä ja voi parantaa terveyttäsi huomattavasti syys- ja talvikaudella.Tämä resepti alentaa verenpainetta ja kolesterolia.Se...

Kaada kourallisena kattilaan.Zamiokulkas herää henkiin ja alkaa tuottaa uusia lehtiä

07. 08. 2024 (Kuva: shutterstock/Sozina Kseniia). Zamiokulkas-kukkaa pidetään joskus hyvän onnen ja sinnikkyyden symbolina.Kaikki sen ansiosta, että se kestää laiminlyötyä hoitoa ja ankaria olosuhteita.Unohdatko...

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Viimeaikaiset kommentit