KotiRuokaJuuri nyt se kukkii puutarhoissamme: harva tietää, että sen kukat ovat syötäviä!

Juuri nyt se kukkii puutarhoissamme: harva tietää, että sen kukat ovat syötäviä!

Kasvatamme joitakin kasveja niiden ulkonäön vuoksi, toisia niiden maun vuoksi.

Kävi ilmi, että joissakin lajeissa yhdistyvät nämä kaksi etua – ne ovat upeita puutarhakoristeita, mutta ne voivat päätyä myös lautasellesi..

Ruokakulttuurin ja estetiikan arvot yhdistyvät esimerkiksi yuccassa.

Puutarhoissamme se on usein viljelty kasvi, mutta kuten domekiogrodek-portaalissa todetaan, kaikki eivät tiedä sen poikkeuksellisista ominaisuuksista ja laajasta käyttövalikoimasta..

Ota selvää miten voit käyttää yukkaa keittiössä .

Puutarha yucca ei vain koristeeksi

Yucca on erittäin suosittu kasvi Slovakiassa, joka koristaa monia koristepuutarhoja.

Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva kasvi kestää täydellisesti äärimmäisiä sääolosuhteita, kuten pakkasta tai kuivuutta..

Se on helppo kasvattaa, kasvaa asianmukaisella hoidolla jopa 2 m korkeaksi ja on kauniiden kukkien peitossa.

Jukan kukinta-aika on heinäkuusta elokuuhun. .

Kasvi kasvattaa tähän aikaan lehtien yläpuolelle kohoavan verson, josta kasvaa valkoisia kellonmuotoisia kukkia..

Kävi ilmi, että nämä vaikuttavat kukinnot eivät ole vain kauniita katsella, vaan ovat myös erittäin maukkaita. .

Syö yukan kukkia terveyden vuoksi

Yuccan kukissa on raikas, hieman sitruksinen tuoksu.

Kannattaa maistaa niitä ennen syömistä, sillä jotkut ovat katkerampia, ja heittää ne sitten kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi..

Jos ne maistuvat hyvältä, ei tarvitse – vain huuhtele ne ja lisää ne esimerkiksi salaattiin.

Tämän kasvin kypsennetyt terälehdet voidaan leipoa ja paistaa, niistä voidaan tehdä kakkutäytettä, niitä voidaan lisätä muhennoksiin, keittoihin tai paahtopaistiin, niistä voidaan tehdä jälkiruokaa tai ne voidaan säilöä kurkkujen tapaan.

Yucca – syötävä ja hyödyllinen kasvi

Yukan kukat eivät kuitenkaan sovellu ainoastaan nautittavaksi, vaikka ne ovatkin varmasti erittäin aromaattinen ja omaperäinen lisä ruokiin..

Puutarhajuccan mielenkiintoinen piirre on se, että se kuuluu parsojen heimoon ja sitä voidaan syödä paljon tämän vihanneksen tavoin..

Niistä saa kukkaversoja, jotka maistuvat yhtä herkullisilta.

Amerikassa yuccaa viljellään hyötykasvina sen lehdissä olevien vahvojen kuitujen vuoksi, joita käytetään esim.köysien valmistukseen. .

Kasvi tunnetaan myös lääkinnällisistä ominaisuuksistaan , joiden vuoksi intiaanit arvostivat sitä.

Yuccajuuri on tässä erityisen huomionarvoinen.

Yuccan maanalainen osa on sisältää runsaasti aktiivisia yhdisteitä, kuten antioksidantteja ja saponiineja..

Sitä käytetään kosmetiikan valmistukseen muun muassa päänahan ja kasvojen hoitoon.

Yuccajuuriuute sillä on anti-inflammatorisia, sekretolyyttisiä ja puhdistavia ominaisuuksia , tukee ruoansulatuskanavaa ja hengityselimiä.

Jos siis sinäkin kasvatat puutarhassasi yuccaa, älä anna sen kukkien jäädä enää huomaamatta ja ala syödä niitä .

Nauttikaa!

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit