KotiVinkkejä kotiinMikä on hyväksi havaittu menetelmä, jolla saat pensasmaiset tomaatit muuttumaan nopeammin punaisemmiksi?

Mikä on hyväksi havaittu menetelmä, jolla saat pensasmaiset tomaatit muuttumaan nopeammin punaisemmiksi?

Kesäkaudella viljelijät ja puutarhurit kohtaavat vaikean dilemman.Vaikuttava osa sadosta ei välttämättä ehdi kypsyä.Etenkin kun kyse on tomaateista.Välttääksesi tämän epämiellyttävän hetken toimittajamme ovat laatineet lifehackin tomaattien nopeaan kypsymiseen.Tämän vihanneksen nopeutettu punastuminen ei jää huomaamatta.Mutta kaikki on hyvin.

Lifehack (temppu) tomaattien kypsyttämiseen

Kaikki tietävät hyvin, että tämän tai tuon viljelykasvin kasvattamisessa ei voi olla käyttämättä lannoitteita.Jos siis puhumme tomaateista, niin typpi tomaattien erinomaista kasvua varten ja kalium nopeaa kypsymistä varten ovat tässä tärkeässä asemassa.Kuten tiedätte, kun nämä vihannekset alkavat kukkia, kaliumlannoitus on kuitenkin lopetettava. Kaliumin ja hivenaineiden osalta ne voidaan jättää.

Samalla on tärkeää, että on laifhack nopeuttaa tomaattien kypsymistä.Niinpä agronomit suosittelevat aloittamaan leikkaamalla kaikki alemmat lehdet pois.Lisäksi, kuten edellä mainittiin, on tarpeen lopettaa lannoitteiden levittäminen tomaattien alle.Kuitenkin tärkein temppu liittyy veteen.

Tiedättekö, me luulimme ennen, että kastelun puutteesta jokainen sato vain häviää.Tässä on tietysti logiikka ja jopa järki.Mutta tomaattien kohdalla on vielä mahdollisuus mennä perinteitä pidemmälle.Asiantuntijoiden mukaan tomaattien kastelu on lopetettava heti, kun vihreät hedelmät ilmestyvät. Jos puhumme ajasta, jolloin ensimmäiset vihreät tomaatit ovat juuri kuihtuneet oksilla, kastelu tehdään korkeintaan kerran viikossa.

Kastelun pitäisi muuten olla ehdottomasti lisäys.Tätä tarkoitusta varten otetaan 10 litraa vettä ja lisätään 40 tippaa jodia. Ruiskutetaan näin saatua seosta vihreiden hedelmien lisäksi myös lehdille.Tämä nopeuttaa hedelmien kypsymistä.Jos olet poiminut vihreitä tomaatteja, älä hätäile niiden kanssa.Voit laittaa ne ruskeiden ja punaisten tomaattien viereen, jotka puolestaan siirtävät punaista väriä kypsymättömiin vihanneksiin.

Avomaalla kypsyvien tomaattien kypsyttämisessä on tässäkin niksejä.Kuukautta ennen sadonkorjuun päättymistä kastelu on lopultakin unohdettava.Tämä toiminta edistää yleisestä mielipiteestä huolimatta vain tomaattien aikaista kypsymistä. Kosteuden puute stimuloi tomaattien punoitusta ja estää niitä myös kastelemasta liikaa.
Älä unohda elokuussa leikata versojen latvoja pois. Viimeinen agronomien ja kokeneiden dachon viljelijöiden neuvo on mullan peittäminen. On parasta valita heinää.Näin pintamaa ei pääse kuivumaan ja maaperä ei kuivu.Jos noudatat kaikkia suosituksia, satosi on varmasti mieluinen.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit