KotiVinkkejä kotiinPieni määrä välipaloja joka päivä. Ne auttavat sydäntä ja alentavat verenpainetta.

Pieni määrä välipaloja joka päivä. Ne auttavat sydäntä ja alentavat verenpainetta.

Ne lievittävät stressiä ja rauhoittavat hermoja, ovat todistetusti lääke raskauden aikaiseen pahoinvointiin ja närästykseen, ja tutkimusten mukaan ne saattavat vähentää sydänsairauksien riskiä.Katso, miksi on hyvä pitää aina muutama manteli käsillä.

Vaikka mantelit ovat saaneet kuuluisan tittelin „pähkinöiden kuningas“, ne eivät ole pähkinöitä.Ne ovat mantelipuun siemeniä.Ravitsemusasiantuntijat ja lääkärit arvostavat niitä niiden runsaan ravintoarvon vuoksi.Ne ovat peräisin Lähi-idästä, mutta niitä on helppo ostaa kaupoista.Mutta miksi sinun pitäisi tarttua niihin?

Ovatko mantelit terveellisiä? Mihin mantelit ovat hyviä?

Mantelia kutsutaan usein yhdeksi jaloimmista pähkinöistä.Ne ovat B2-vitamiinin, kuitujen ja rasvahappojen lähde ja sisältävät myös monia kivennäisaineita.Tämän ansiosta niillä on suotuisa vaikutus kehoon, ne torjuvat sydänsairauksia ja auttavat torjumaan pahoinvointia, stressiä tai närästystä. On syytä mainita, että mantelit ovat yksi maailman parhaista E-vitamiinin lähteistä, jota kutsutaan „nuoruuden vitamiiniksi&#8220.

Astonin yliopiston brittitutkijoiden tutkimuksen mukaan mantelit vähentävät sydänsairauksien riskiä. He raportoivat myös parantuneesta verenkierrosta ja alhaisemmasta verenpaineesta. Lisäksi mantelit lisäävät insuliinivastetta ja alentavat LDL-kolesterolia henkilöillä, joilla on esidiabetes, mikä vähentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen.Yhdysvaltalaisen Loma Linda -yliopiston tutkijat tekivät nämä johtopäätökset vuonna 2010.

Kenen pitäisi syödä manteleita?

Koska mantelit sisältävät runsaasti magnesiumia ja B-vitamiineja, ne vaikuttavat hermoston moitteettomaan toimintaan, edistävät muistia ja ajatteluprosesseja sekä vaikuttavat masennuslääkkeinä. Kroonisen stressin kanssa kamppailevien ihmisten tulisi siksi varmistaa, että heidän ruokavaliossaan on manteleita.

Mantelit ovat runsas proteiinin lähde.Niissä on sitä enemmän kuin joissakin palkokasveissa.Siksi ne ovat suositeltava osa kasvisruokavaliota. Lisäksi mantelit tuovat helpotusta raskaana oleville naisille – ne ovat lääke aamupahoinvointiin ja närästykseen.Lisäksi manteleiden sisältämä foolihappo tukee raskauden kehitystä.

Lisäksi mantelit edistävät rasvanpolttoa. Manteleiden sisältämät tyydyttymättömät rasvahapot estävät rasvan kertymistä ja säätelevät aineenvaihduntaa.Mantelit sisältävät myös runsaasti kuitua, joka täyttää tehokkaasti vatsaa ja antaa pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen.

Kuinka monta mantelia voit syödä päivässä?

Mantelit ovat erittäin ravitsevia, mutta ne ovat myös energiapitoisia. 100 grammaa näitä pähkinöitä sisältää 50 grammaa rasvaa, mikä kattaa täysin aikuisen päivittäisen ravintoaineen tarpeen.Kalorien osalta 100 g manteleita sisältää noin 580 kcal.

Jotta voisit nauttia manteleiden hyödyllisistä vaikutuksista, on tärkeää kuluttaa niitä kohtuudella. Asiantuntijat suosittelevat sisällyttämään ruokavalioon vain kourallisen näitä pähkinöitä muutaman kerran viikossa tai muutaman palan päivässä (noin 28 g). Korkean kaloripitoisuutensa vuoksi liikaa syöty manteli voi aiheuttaa painonnousua (sekä ummetusta).Siksi niitä tulisi pitää muiden ruokien korvikkeena eikä täydentävänä välipalana.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit