KotiVinkkejä kotiinTemppu, jolla säästät paljon rahaa, kun kokkaat kaasulla.Tee vain näin

Temppu, jolla säästät paljon rahaa, kun kokkaat kaasulla.Tee vain näin

Sähkön ja kaasun hinnan noustessa slovakit etsivät mitä tahansa keinoa säästää rahaa.Kävi ilmi, että yksinkertainen muutos päivittäisissä tavoissa riittää, jotta laskuissa näkee nopeasti eron.Miten säästää ruoanlaitossa kaasulla? Tässä on muutama kätevä niksi.Huomaat eron heti.

Vaikka kaasuliesi on nykyään hieman vähemmän suosittu kuin induktio- tai sähköliesi, se on edelleen yksi suosituimmista keittiölaitteista.Sen käytön etuja ovat kaasulieden luotettavuus, helppokäyttöisyys ja taloudellisuus.

Lisäksi kaasuliesi voi olla todellinen helpotus ihmisille, joilla on kotona sähköongelmia – esimerkiksi kun useita laitteita kytketään päälle samanaikaisesti, sähköpistokkeet kytkeytyvät usein itsestään pois päältä.Etujen joukossa monet mainitsevat myös säästömahdollisuuden.Kuten kävi ilmi, yksinkertaisten temppujen tunteminen voi taata merkittävän vähennyksen laskun loppusummaan.Miten se tehdään?

Haluatko maksaa vähemmän kaasusta? Kokkaa näin

Ryhtyminen hommiin mukavasti omassa keittiössäsi kiinnittää huomiota yksityiskohtiin.Vain siten on mahdollista muodostaa tapoja, jotka säästävät hieman kaasulaskussa tulevaisuudessa.

Vaikka tämä tuntuu monelle itsestään selvältä, se ei aina pidä paikkaansa.Ruoanvalmistuksen (ja myös säästöajattelun) perustana pitäisi olla oikean kokoisen kattilan valitseminen ja sen sovittaminen polttimen kokoon – niin, että liekit lämmittävät vain kattilan pohjaa.Jos laitat liian pienen kattilan liian suurelle polttimelle, tuhlaat kaasua ja vaarannat myös keittoastiat.Jos taas kattila on liian suuri polttimelle, sen lämpeneminen kestää huomattavasti kauemmin.Kustannukset siis kasvavat.

Myös kattiloiden ja pannujen materiaalityypillä voi olla merkitystä.Rahan säästämiseksi kannattaa valita kattilat ja pannut, joiden pohja on ruostumatonta terästä, sillä niiden lämpeneminen kestää hieman kauemmin mutta ne säilyttävät lämpöä paljon kauemmin, tai emaloituja kattiloita ja pannuja, jotka johtavat lämpöä paremmin.Myös kattilan muodolla voi olla suuri merkitys siihen, kuinka kuumaksi se kuumenee.On suositeltavaa valita tynnyrinmuotoisia kattiloita, jotka takaavat lämmön tasaisen jakautumisen.

Miten säästää kaasussa? Ota nämä yksinkertaiset niksit käyttöön keittiössäsi

Yksi helpoimmista nikseistä säästää merkittävästi laskuissa on&#8230. Käytä kansia.Vain niin vähän? Niin.Jos laitat kannen kattilaan, se nopeuttaa keittoprosessia huomattavasti.Asiantuntijat osoittavat, että haluttu lämpötila saavutetaan noin 2-3 minuuttia nopeammin ja kaasun kulutus vähenee jopa 30 prosenttia.Lisäksi heti kun ruoka on kypsää, liekkiä kannattaa laskea hieman.Tämä vähentää myös laskun määrää.

Samaan aikaan, jos haluat tehdä ruokaa taloudellisemmin, on suositeltavaa noudattaa ihanteellisia suhdelukuja – lämmittää sen verran ruokaa, jonka voit todella kuluttaa.Jos odotat keittoa, älä lämmitä sitä kaikkea kerralla.Kaada vain se määrä, jonka voit syödä, pienempään kattilaan ja kuumenna se sitten.Säästät paljon aikaa, ja säästät sen seurauksena laskujasi.

Ruokaa valmistettaessa kannattaa myös muistaa pitää keittiö siistinä.Kun kaasuliesi liekki alkaa siis kellastua, ryhdy puhdistamaan polttimia, jolloin kaasuvirta vapautuu.Oikein toimivassa liedessä liekki on sinertävä.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit