KotiRuokaTemppu majoneesin tekemiseen tavallisesta MAIDOSTA ja ilman munia: Herkullista, paksua ja kukaan...

Temppu majoneesin tekemiseen tavallisesta MAIDOSTA ja ilman munia: Herkullista, paksua ja kukaan ei uskonut, ettei se ollut ostettua!

Tämä majoneesi on erinomaista salaateissa, pääruokien kanssa tai voileipien ja voileivän päällä.

Se on erittäin helppo valmistaa, sekunneissa, ja se on aina hitti.Maku ei poikkea klassisen majoneesin mausta.

Ohjeet keittokirjasta löysimme youtubesta.

Majoneesi ilman munia

Klassinen majoneesi valmistetaan munankeltuaisesta, öljystä, etikasta, sinapista ja mausteista.Kananmunilla on keskeinen rooli tässä prosessissa, koska keltuaisen sisältämä lesitiini emulgoi öljyn ja veden, jolloin saadaan tyypillinen paksu ja kermainen koostumus.

Miksi maito?

Maito sisältää rasvoja ja proteiineja, jotka voivat toimia emulgointiaineena kananmunankeltuaisen tavoin.Joissakin maidosta valmistetuissa majoneesiresepteissä hyödynnetään tätä ominaisuutta.

Tarve:

100 ml maitoa (huoneenlämmössä).

200 ml öljyä (huoneenlämmössä).

2 ruokalusikallista sitruunamehua.

teelusikallinen sinappia.

1/3 tl kuivattua valkosipulia.

½ tl suolaa.

Menettely:

Kaada maito ja öljy puhtaaseen astiaan.

Upota tehosekoitin astiaan ja käynnistä se.

Maito ja öljy sekoittuvat.

Lisää sinappi, valkosipulirouhe, suola ja sitruunamehu.

Sekoita tehosekoittimella.

Sekoita, kunnes seos muuttuu ja sakenee.

Majoneesi on valmis.

Voit säilyttää sitä jääkaapissa 5-7 päivää.

Tärkeä huomautus : On tärkeää, että kaikki ainesosat ovat samassa lämpötilassa (huoneenlämmössä).Tämä vaikuttaa suuresti emulgoinnin onnistumiseen.

Vinkkejä:.

Käytä täysmaitoa: Korkeampi rasvapitoisuus edistää emulgoitumista.

Kokeile öljyjä: Eri öljyt antavat majoneesille erilaisen maun.

Lisää makuja: Voit lisätä yrttejä, valkosipulia tai muita mausteita maun mukaan.

Säilytä jääkaapissa: Säilytä kotitekoinen majoneesi jääkaapissa ja käytä se mahdollisimman pian.

Toivotamme sinulle hyvää makua! :-).

Video-ohjeet:

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit