KotiRuokaTerveellistä, tuoretta, kemikaalivapaata kotitekoista chalamadaa, joka maistuu hyvältä talvellakin!

Terveellistä, tuoretta, kemikaalivapaata kotitekoista chalamadaa, joka maistuu hyvältä talvellakin!

Valmista chalamada kotona aikaiseksi todistetun reseptimme mukaan.

Valmistus on yksinkertaista ja voit nauttia tuloksena olevasta tuotteesta pitkään.

Erinomainen resepti herkullisimpaan kotitekoiseen chalamadaan YouTube-kanavalta Recipes CVR – Perhekasvatuskeskus.

Tarvitsemme:

1 kg valkokaalia.

1 kg tomaatteja.

800 g kurkkua.

3-4 paprikaa.

2 sipulia (tai 1 iso).

2-3 porkkanaa.

3-4 ruokalusikallista suolaa.

3-4 ruokalusikallista ruskeaa sokeria.

3 ruokalusikallista kasviöljyä.

5 ruokalusikallista omenaviinietikkaa (1-2 ruokalusikallista per 700 ml lasi).

mustapippuria.

Toimenpide:

Pese kurkut perusteellisesti juoksevan veden alla.Sitten laitamme kurkut vesikulhoon ja annoimme seistä..

Kurkut on maistettava, ovatko ne katkeria.Leikkaa (tai raasta) kaali ohuiksi nauhoiksi.

Rastamme karkeasti porkkanat ja lisäämme sen kulhoon kaalin kanssa.

Puhdista paprika , poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää kuorittu sipuli ohuiksi viipaleiksi ja vihannekset kaalin joukkoon.

Poista kurkkujen päät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi..

Lisää 1,5 rkl suolaa, 2 rkl sokeria vihannesten kanssa (ilman vielä kurkkua) ja sekoita hyvin käsin..

Sitten lisää kurkut kasvisseokseen ja sekoita varovasti.

Leikkaa tomaatit, lisää kasvisten joukkoon, sekoita ja anna seistä tunnin ajan..

Sillä välin steriloimme purkit ja kannet..

Tunnin kuluttua laitamme chalamadan ilman mehua kattilaan ja kuumenna se n. 80-90°C:een.

Lisää öljy, sekoita ja lämmitä vihannekset..

Lisää sitten 1 lusikallinen suolaa, mustapippuria ja sekoita hyvin..

Alenna lämpötilaa lisää 5 lusikallista etikkaa ja sekoita.

Maista seos ja valinnaisesti mausta..

Lämmitämme chalamadan kunnes se on kuuma.

Sitten siirrämme chalamadan kuumiin laseihin ja painamme kevyesti lusikalla.

Aseta lasit pyyhkeellä vuorattuun vesikattilaan (veden tulee olla samaa lämpötilaa kuin chalamadan).

Peitä sitten lasit kannella ja kiristä varovasti..

Anna kypsyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia..

Kun aika on kulunut, kiristä kannet tiukasti.

Peitä lasit peitolla ja anna niiden jäähtyä.

Chalamada voidaan kuluttaa alle kaksi viikkoa..

Toivotamme hyvää ruokahalua!

Opetusvideo:.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit