KotiVinkkejä kotiinNäin ei pitäisi syödä banaania aamiaiseksi.Teet vain karhunpalveluksen kehollesi

Näin ei pitäisi syödä banaania aamiaiseksi.Teet vain karhunpalveluksen kehollesi

Banaanit ovat tehneet täydellisen kodin keittiöihimme.Vuosien saatossa ne ovat muuttuneet yksinkertaisesta välipalasta monien jälkiruokien peruselintarvikkeeksi, mukaan lukien suosittujen kakkujen tai vaniljakastikkeiden dieettilajikkeet.Nykyään on vaikea kuvitella elämää ilman makeita banaaneja.Kaikkien ei kuitenkaan kannata tarttua niihin.Katso, miksi ne eivät ole kaikkien hedelmiä.

Ne auttavat ylläpitämään tervettä ruoansulatusjärjestelmää, sisältävät huomattavan määrän kaliumia, antavat energiaa ja niitä käytetään runsaasti ruoanlaitossa.Ketään ei tarvitse vakuutella banaaneista.Valitettavasti banaanien syömisen monista eduista huolimatta on myös vasta-aiheita.Kaikkien ei pitäisi sisällyttää banaaneja ruokavalioonsa.

Kenen ei pitäisi syödä banaaneja?

Banaanit ovat suositeltava osa ruokavaliota niiden monien ominaisuuksien sekä maun ja rakenteen vuoksi.Kaikkien ei kuitenkaan pitäisi sisällyttää banaaneja ruokavalioonsa. Tämä koskee myös ihmisiä, joilla on fruktoosi-intoleranssi Banaanit sisältävät runsaasti tätä hedelmäsokeria, joten ihmiset, joilla on fruktoosi-intoleranssi, voivat kokea vatsavaivoja syötyään banaaneja.Banaaneja eivät tietenkään saisi syödä myöskään henkilöt, jotka ovat allergisia tälle hedelmälle.

Banaaneja ei suositella diabeetikoille Hedelmä sisältää paljon yksinkertaisia sokereita ja sen glykeeminen indeksi on korkea.Kypsillä banaaneilla on korkeampi glykeeminen indeksi, kun taas vaaleanvihreät tai keltaiset banaanit voidaan sallia diabeetikoiden ruokavalioon tietyin edellytyksin (kaikki riippuu tietysti terveydentilasta, joten on parasta neuvotella lääkärin kanssa).On kuitenkin tärkeää, että diabeetikon ruokavaliossa mikään hedelmä ei saisi muodostaa erillistä ateriaa.Lisäksi munuaissairauksia sairastavien ihmisten ei pitäisi tarttua banaaneihin. Munuaissairauden yhteydessä kaliumpitoisten elintarvikkeiden saantia olisi rajoitettava.

Ihmisiä varoitetaan myös syömästä banaaneja tyhjään vatsaan. Tämä hedelmä voidaan sisällyttää aamiaiseen, mutta yksinään syötynä se voi aiheuttaa näläntunnetta koko päivän ajan. On totta, että tämä hedelmä antaa nopean kylläisyyden tunteen, mutta se ei säilytä tätä vaikutusta pitkään.Ja kun energiatasot laskevat nopeasti, väsymys ja nälkä iskevät.Jos siis haluat syödä banaania aamiaiseksi, yhdistä se proteiinien ja rasvojen kanssa.

Banaanien musta pää.Onko se haitallista?

Banaanin kärjen ympärille on syntynyt monia myyttejä. Niiden mukaan hedelmän tämän osan uskotaan sisältävän loisia Giardia lamblia, hämähäkkejä tai niiden munia, kaikenlaisia bakteereja, myrkkyjä ja jopa torjunta-aineita. Kaikki tämä kuulostaa huolestuttavalta, eikä se todellakaan kannusta banaanin syömiseen.

Banaanin kärki on hedelmän vanhin osa, ja siitä kasvaa hedelmä, jossa aiemmin oli kukka. On totta, että banaaniviljelmillä esiintyy tietty hämähäkkilaji nimeltä Heteropoda venatoria, mutta se ei muni banaanin kukkiin.

On totta, että banaanit voivat olla lambliasis-tartunnan lähde, mutta myös salmonellan tai muiden vaarallisten taudinaiheuttajien tartuntalähde.Vastoin yleistä uskomusta näitä ei kuitenkaan löydy banaanin kärjestä vaan kuoresta. Banaanin kärkeä ei siis tarvitse leikata pois, sillä tämä hedelmän osa ei ole haitallinen eikä myrkyllinen. Koko banaanin sisäosan voi nauttia mielihyvin yhdellä ehdolla – jotta hedelmä ei vaarantaisi terveyttämme, banaanin kuori on pestävä perusteellisesti ennen nauttimista.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit