KotiRuokaMAKARSKA-sämpylöiden taikina on uskomatonta - en ole koskaan syönyt mitään pehmeämpää tai...

MAKARSKA-sämpylöiden taikina on uskomatonta – en ole koskaan syönyt mitään pehmeämpää tai parempaa!

Sain näiden sämpylöiden reseptin Makarskan Rivieralta – paikalliset kutsuvat niitä Pamuk Kiflice , joka tarkoittaa puuvillarullia.Ja todellakin, taikina on pehmeää kuin puuvilla.

Sämpylät ovat täällä suuri menestys, ja siksi leivon niitä säännöllisesti.Artikkelin loppuun olen liittänyt videoreseptin, joka helpottaa tämän leivonnaisen valmistamista entisestään.

Maailman pehmeimmät paistit, ne ovat todella kuin puuvillaa, mukiresepti!

Tarvitsemme:

2 kupillista maitoa.

¾ kupillista öljyä (180 ml).

2 munanvalkuaista.

1 lusikallinen kidesokeria.

1 pakkauskuivahiivaa.

n. 890-900 g tavallisia jauhoja (käytin puoliksi sileää ja puoliksi karkeaa).

1 tl suolaa.

2 munankeltuaista sivelemiseen.

Valinnainen täyttö): .

maustettua raejuustoa.

hillo.

unikko

pähkinät.

1 muki = 200 ml.

Toimenpide:

Kaada pannulle maito, öljy lisää sokeri, valkuaiset, hiiva ja sekoita..

Lisää puolet siivilöidyistä jauhoista, sekoita ja lisää toinen puolet jauhoista.

Sekoitamme tasaisen taikinan – taikina on pehmeää ja tahmeaa.

Siirrä jauhotetulle työtasolle, jossa vaivaa ja lisää jauhoja tarpeen mukaan.

Vaivaa tasainen leipä.Laita taikinaleipä öljyttyyn kulhoon ja voitele itse taikina öljyllä.

Peitä muovipussilla tai foliolla ja anna kohota lämpimässä paikassa – taikina kaksinkertaistuu.

Jaa kohonnut taikina puoliksi.

Jaamme puolet taikinasta 4 leipää ja kumpikin puolikas uudestaan, joten yhdestä taikinan puolikkaasta saadaan 8 palaa (leipää).

Kun työskentelemme yhden kanssa, peitä muut leivät ja loput taikinasta, jotta ne eivät kuivu.

Kauli leipä, kerro toiselle puolikkaalle makusi mukaan täytettä (suolaista tai makeaa) ja leikkaa taikinan vastakkainen puoli kaulimalla tai veitsellä.

Käärimme rullalle ja kierrämme päät (saadaksesi patjan muodon).

Aseta näin valmistetut rullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Peitä ne, kun uuni lämpenee.Sitten hiero munankeltuainen patarullien päälle.

Paista 190 asteessa kullanruskeiksi, n. 15 minuuttia.

Toivotamme hyvää ruokahalua! :-).

Opetusvideo:

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit