KotiVinkkejä kotiinJos syöt kurkkua ja koet tämän tunteen, lopeta niiden syöminen välittömästi.

Jos syöt kurkkua ja koet tämän tunteen, lopeta niiden syöminen välittömästi.

Vaikka niitä kehutaan ja suositellaan, niitä ei pitäisi olla kaikkien ruokavaliossa.Kurkkujen syömiseen on useita vasta-aiheita.Katso, kenen ei pitäisi syödä niitä.

Kurkkuja ylistetään niiden hyödyllisistä vaikutuksista elimistöön, mutta on joitakin vaivoja, joiden vuoksi niiden syömistä ei suositella.Jos sinulla on alla lueteltuja terveysongelmia, harkitse suolakurkkujen rajoittamista tai poistamista ruokavaliostasi.

Kenen ei pitäisi syödä kurkkuja?

Kurkkujen rajoittamista suositellaan henkilöille, jotka kärsivät korkeasta verenpaineesta, koska kurkkujen suolapitoisuus on korkea.Niitä ei tarvitse poistaa kokonaan, mutta pienempi kulutus edistää terveyttä.

On syytä lisätä, että suolakurkkuissa (ja kurkuissa yleensä) on paljon histamiinia, joten histamiiniyliherkkyydestä kärsivien ei pitäisi syödä niitä. Kuten tohtori Magdalena Cubała-Kucharska huomautti WP abcHealthille antamassaan lausunnossa, histamiini on hormoni, joka joskus välittää tulehdusreaktiota.Jos henkilö, jolla on intoleranssi, syö kurkkua, seurauksena voi olla päänsärkyä, ripulia, nokkosihottumaa, vatsakipua tai punaisia kasvoja.

Vasta-aihe kurkkujen syömiselle on kalsiumoksalaattikivettymä (johtuen korkeasta suolapitoisuudesta) sekä krooninen munuaisten vajaatoiminta.Korkean K-vitamiinipitoisuuden vuoksi kurkkuja ei suositella veren hyytymistä estäviä lääkkeitä käyttäville.Kurkut lisäävät mahahapon tuotantoa, mikä voi aiheuttaa epämukavuutta henkilöille, joilla on mahahaava, gastroesofageaalinen refluksi ja ruokatorven eroosio .Pikkelsiä on myös vältettävä ruokamyrkytyksen yhteydessä, eikä niitä suositella syötäväksi paastonaikana.

Voiko kurkkua syödä, kun kärsii kihdistä?

Kurkut eivät ole tuotteita, joita ei saisi syödä kihdin yhteydessä.Ne eivät kuulu runsaasti puriineja sisältävien tuotteiden ryhmään. Puriineja ei suositella niveltulehdusta sairastavien ruokavaliossa, koska ne voivat pahentaa taudin oireita.Niiden saantia kannattaa kuitenkin rajoittaa jonkin verran.Miksi?

Tuoreet kurkut sisältävät hyvin vähän puriineja, eikä peittausprosessi aiheuta muutosta niiden puriinipitoisuuteen. On kuitenkin syytä huomata, että suolakurkkua, myös hapankurkkua, on pidetty niveltulehduksen yhteydessä lähinnä niiden suolapitoisuuden vuoksi. Itse asiassa kihdin tapauksessa suositellaan suolan, erityisesti natriumin, joka on yksi sen ainesosista, saannin rajoittamista.Liiallinen natriumin määrä ruokavaliossa voi edistää virtsahappopitoisuuden kasvua.Kihdistä kärsivien tulisi siksi pidättäytyä suolakurkkutuotteiden, kuten kurkkujen, kaalin, retiisien ja punajuurten, nauttimisesta.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit