KotiVinkkejä kotiinKun lisäät tämän liemeen, siitä tulee herkullisinta, mitä olet koskaan syönyt.

Kun lisäät tämän liemeen, siitä tulee herkullisinta, mitä olet koskaan syönyt.

Limi on ruokalaji, jonka kaikki tuntevat – puolalaisen keittiön klassikko, ihanteellinen lämmittelyyn ja kehon vahvistamiseen.Tunnettu toimittaja ja terveiden elämäntapojen asiantuntija Katarzyna Bosacka on jakanut ainutlaatuisen liemireseptinsä, joka sisältää yhden yllättävän ainesosan.Katso, mitä Bosacka lisää liemeensä tehdäkseen siitä todellisen flunssalääkkeen!.

Liemi on korvaamaton lohturuoka monissa puolalaisissa kotitalouksissa – se lämmittää, kyllästää ja samalla auttaa torjumaan vilustumista ja heikkoutta.Vaikka jokaisella on oma versio tästä klassisesta keitosta, Katarzyna Bosacká resepti erottuu yhdellä yllättävällä lisäyksellä, joka tekee siitä entistä arvokkaamman terveydelle.Terveellisestä ravitsemuksestaan ​​tunnettu Bosacka paljastaa, kuinka yksi epätavallinen ainesosa voi parantaa liemen ominaisuuksia ja antaa sille ainutlaatuisen maun.

Katarzyna Bosacká resepti liemen

Katarzyna Bosacká reseptin mukainen liemi on keitto, joka ei ole vain maukasta, vaan myös täynnä terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Hänen salaisuutensa on inkiväärin lisääminen , joka antaa liemelle poikkeuksellisen aromin ja lisää sen tulehdusta ehkäisevää ja lämmittävää vaikutusta.

Ainesosat: .

  • 1 kg kanaa (reidet, siivet) tai naudanlihaa (vatsa, vatsa).
  • 2 porkkanaa.
  • 1 oksa persiljaa.
  • 1 selleri.
  • 1 purjo,.
  • 1 sipuli.
  • 3 valkosipulinkynttä.
  • 15 g inkivääriä (juurta).
  • 1 laakerinlehti.
  • 5 maustepippurin marjaa.
  • 5 g kurkumaa.
  • ripaus suolaa ja pippuria.
  • persilja.
  • Valmistelu:.

    1. Pese liha ja kuori vihannekset.Leikkaa porkkana, persilja, selleri ja purjo isommiksi paloiksi.Leikkaa sipuli puoliksi ja paista sitä kuivalla pannulla kunnes se on hieman palanut – liemi saa siten syvemmän maun.Kuori inkivääri ja leikkaa se viipaleiksi.
    2. Laita liha isoon kattilaan, lisää vihannekset, sipuli, valkosipuli, inkivääri, laakerinlehti, maustepippuri ja kurkuma (jos käytät).Kaada kylmää vettä kaiken päälle niin, että se peittää kaikki ainekset (noin 3 litraa).
    3. Keitä lientä hyvin miedolla lämmöllä noin 2 – 3 tuntia.On tärkeää, että liemi vain kuplii kevyesti – tämä pitää sen kirkkaana ja täynnä makua.Kun keitetään liemi, poista pinnalle mahdollisesti muodostuvat jäämät.
    4. Kypsennyksen loppupuolella suolaa ja pippuroi liemi maun mukaan.Jos pidät voimakkaammasta mausta, voit lisätä inkivääriä tai valkosipulia.
    5. Siivilöi valmis liemi siivilän läpi vihannesten ja lihan poistamiseksi.Tarjoile kuumana pastan, nuudeleiden tai riisin kera, ripottuna tuoreella persiljalla.

    Miksi lisätä inkivääriä liemeen?.

    Inkivääri on ainesosa, joka ei ainoastaan ​​anna liemelle ainutlaatuista mausteista makua, vaan myös lisää sen terveysvaikutuksia.Tulehdusta ehkäisevistä ja lämmittävistä ominaisuuksistaan ​​tunnettu inkivääri auttaa torjumaan vilustumista, lievittää kurkkukipua ja vilustumisoireita sekä tukee immuunijärjestelmää.Inkivääri lisääminen tekee liemestä todellisen terveyseliksiirin – ihanteellinen kylmiin syys- ja talvipäiviin, jolloin keho tarvitsee lisätukea.

    Lisää vinkkejä.

  • Lihavalinta: voit käyttää siipikarjaa tai naudanlihaa – makumieltymyksistäsi riippuen.Erilaisten lihatyyppien sekoitus toimii parhaiten antamaan liemeen syvemmän maun.
  • Kokeile ainesosia: inkiväärin lisäksi voit lisätä liemeen muita terveellisiä ainesosia, kuten kurkumaa, neilikkaa tai kuivattuja sieniä rikastuttamaan sen makua ja ravintoarvoa.
  • Tarjoilu lisukkeiden kanssa: Katarzyna Bosacká -liemi maistuu hyvältä munanuudeleiden, rullanuudeleiden tai pienten nyytien kanssa.Voit lisätä liemeen myös suosikkivihanneksia tai lihapaloja, jotta liemi tulee täyteläisemmäksi.
  • Liemi – moderni ote klassikkoon

    Liemi on ruoka, joka on aina suosittu puolalaisissa kotitalouksissa, mutta pienillä muutoksilla ja lisäyksillä voit antaa sille uutta ja ainutlaatuista luonnetta.Katarzyna Bosacká resepti on täydellinen esimerkki siitä, kuinka yksinkertainen ainesosa, kuten inkivääri, voi rikastuttaa klassista reseptiä ja antaa sille lisää terveyshyötyjä.

    Matty
    Matty
    Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

    Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

    Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

    Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

    Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

    Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

    Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

    19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

    Viimeaikaiset kommentit