KotiRuokaKuolematon munalevite kesäkurpitsalla höystettynä – fantastinen maku: Juhliin tehdään aina isoin kulho!

Kuolematon munalevite kesäkurpitsalla höystettynä – fantastinen maku: Juhliin tehdään aina isoin kulho!

Legendaarinen munalevite perheemme vanhan reseptin mukaan, kesäkurpitsalla höystettynä.

Teen sitä näin kesällä ja kaikki tykkäävät siitä, kesäkurpitsa tekee siitä pehmeämpää ja vielä maukkaampaa.

Tarvitsen:

6 keitettyä kananmunaa.

1 kesäkurpitsa.

puolikas punasipuli.

3 ruokalusikallista majoneesia.

2 ruokalusikallista smetanaa.

1 tl sinappia.

jauhettua kuminaa.

suola, pippuri.

Menettelytapa:

Valmistele ensin kesäkurpitsa.Kuori kesäkurpitsa, poista siemenet lusikalla ja raasta se karkeaksi.

Laita kesäkurpitsaraaste kiehuvaan suolattuun veteen.

Kun se on kypsennetty (vain muutama minuutti), valuta se ja anna valua.

Vatkaa munankeltuaiset, leikkaa valkuaiset suupaloiksi.

Sekoita munankeltuainen majoneesin, smetanan, sinapin ja pippurin kanssa.

Sekoita hienonnettu munanvalkuainen ja hienonnettu sipuli.

Sekoita kaikki yhteen myös kesäkurpitsan kanssa.

Anna levätä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, jotta maut sekoittuvat täydellisesti.

Tarjoile leivonnaisten kanssa.

Erinomainen levite bambinon kanssa

Kuva: tjn

Tarve:

1 kesäkurpitsa.

1 keskikokoinen sipuli,.

2-3 valkosipulinkynttä,.

suolaa,.

juusto kuoressa.

Menettely:

Kuva: tjn

Valmista paistinpannu ja paista sipulit pienessä määrässä öljyä kullanruskeiksi.

Puhdista ja raasta kesäkurpitsa hienoksi (älä purista mehua pois) ja lisää se paistettujen sipulien joukkoon.

Hauduta vielä noin 3 min ja lisää myös murskattu valkosipuli ja suola, mausteet maun mukaan Kaiken kaikkiaan lisää lopuksi seokseen bambino (tai muu sulatejuusto) .Minä lisään myös savujuustoraastetta ja kinkkuraastetta.Sekoita kaikki uudelleen, kunnes juusto on sulanut ja kaikki on kauniisti yhdistetty.Me syömme sen suoraan pannulta.:-).

Voit lisätä seokseen myös hienonnettuja paprikoita – lisää ne sipulien joukkoon ja kuullota niiden kanssa.Voit myös lisätä pekonia, edellä mainittua juustoa tai mausteita maun mukaan.Se on herkullista herkkua.

Jamie Oliverin kesäkurpitsalevite

Tarve:

2 pienempää kesäkurpitsaa.

2 valkosipulinkynttä.

Valinnainen chilipippuri.

suola, pippuri.

sitruunamehu.

2-3 mintunlehteä.

oliiviöljyä.

Menettely:

Levite kannattaa tehdä pienemmistä ja kovemmista kesäkurpitsoista, niissä on parempi maku ja ydin on mehukas ja pehmeä.

Kaada 2 ruokalusikallista öljyä kuumaan paistinpannuun ja paista sekä hienonnettua valkosipulia että chiliä 1 minuutti.

Lisää kesäkurpitsa – kuorittu ja kuutioitu.Sekoita, peitä pannu ja hauduta pienemmällä liekillä sekoittaen 5 minuutin välein.Hauduta 20-25 minuuttia.

Kun kesäkurpitsa on pehmeää, ota pois liedeltä, soseuta haarukalla tai tehosekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja ruokalusikallisella oliiviöljyä.Lisää lopuksi 1-2 ruokalusikallista sitruunamehua ja hienonnettuja mintunlehtiä.

Tarjoile levitteenä leivän päällä!

Verraton kesäkurpitsalevite valkosipulilla

Tarve:

4 kesäkurpitsaa.

Suolaa, jauhettua pippuria (valkoista ja mustaa).

7 valkosipulinkynttä.

Persilja.

Hapanimelää.

2 keitettyä munankeltuaista.

1 tl sinappia.

Menettely:

Kesäkurpitsa voidaan valmistaa kahdella tavalla.Joko höyrytä sitä tai yksinkertaisesti raasta se ja paista pannulla, kunnes se on pehmeää.Mausta kesäkurpitsa suolalla ja mausteilla.Sekoita joukkoon murskattu valkosipuli ja hauduta hetki.Anna jäähtyä hetki ja valmista sillä välin kastike.

Sekoita kermaviili vatkattujen munankeltuaisten, sinapin ja hienonnetun persiljan kanssa.Sekoita kesäkurpitsan joukkoon ja mausta maun mukaan.Voit lisätä levitteeseen myös juustoa.

Kansikuva: kollaasi tjn.

Toivotamme teille hyvää makua! :-).

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit