KotiRuokaRuoanlaiton aikana monet slovakit tekevät usein TÄMÄN virheen: He eivät tiedä voivansa...

Ruoanlaiton aikana monet slovakit tekevät usein TÄMÄN virheen: He eivät tiedä voivansa laittaa jokaisen lasin hukkaan!

Tunnollisimmin suoritettu pastörointi voi päättyä epäonnistumiseen.

On hyvin helppoa tehdä virhe, riittää pieni huolimattomuus ja säiliö voi vuotaa.

Katso mitä virheitä ei saa tehdä pastöroinnissa.

Oikein tehty pastörointi takaa tuotteidemme pidemmän säilyvyysajan , ja pysnosci-portaali on paljastanut, miten tämä saavutetaan.

Tämän ansiosta voimme nauttia mansikkahillon tai rapeiden suolakurkkujen mausta talvella..

Kurkut eivät kuitenkaan aina onnistu ja kestä.

Miksi?

Tässä ovat yleisimmät virheet.

Virheet pastöroinnin aikana

Kiinnitä erityistä huomiota tähän.

Itse pastöroinnin valmistelu on yhtä tärkeää kuin pastörointi..

Lasin on oltava puhdas ja steriili , ts.j.vapaa mikro-organismeista.

Purkkien steriiliys on yksi pastöroinnin onnistumisen takeista..

Kiehauta ne vain kiehuvalla vedellä, uunissa, mikroaaltouunissa tai astianpesukoneessa.

Virhe on kuitenkin purkkien sisäpuolen pyyhkiminen steriloinnin jälkeen.

Liinat, keittiöpyyhkeet tai mikä tahansa muu materiaali voi kuivattaa astian, mutta se ei ole enää steriili. .

Tämä ’päästää sisään’ mikro-organismit , joista pääsimme eroon, kun steriloimme purkit.

Jos haluat pastöroinnin onnistuvan, jätä purkit rauhaan keittämisen jälkeen.

Kannattaa tietää, että purkkien kumitiivisteet ovat parempi käsitellä alkoholilla kuin kiehuvalla vedellä.

Pastörointi epäonnistui?

Tarkista, ettet tee näitä virheitä.

Pienikin epäpuhtaus voi aiheuttaa vian. .

Myös korkin tila on tärkeä .

Kääntyvät purkkien korkit niissä ei saa olla lommoja, ruosteen merkkejä eikä tiivisteet saa olla hauraita.

Purkkien kumitiivisteet eivät kuitenkaan saa olla halkeilleet.

On kuitenkin syytä korostaa, että tiivisteiden on oltava täysin kuivia – yksikin pisara voi aiheuttaa purkkien vuotamisen.

Lisäksi likainen vanne voi aiheuttaa kupin läikkymisen.

Mitä sitten?

Tällaisessa tilanteessa on parasta pyyhkiä astian reuna kiehuvaan veteen tai alkoholiin kastetulla liinalla.

Varotoimenpiteenä on kuitenkin parempi käyttää suppiloita (jos kyseessä on nestemäinen sisältö).

On myös tärkeää pestä kädet huolellisesti ennen kuin laitat ruokaa purkkeihin..

Kun täytät purkkeja, muista myös jättää 2-3 cm vapaata tilaa purkin yläreunasta.

Ilma siellä, kun se jäähtyy, pienentää tilavuuttaan ja pitää korkin tiiviisti paineistettuna .

Märkäpastöroinnin jälkeen käännä purkit ylösalaisin ja anna jäähtyä, mieluiten 24 tuntia.

Kun purkit ovat kylmiä, kiinnitä huomiota korkkiin – sen ei pitäisi napsahtaa.

Tämä tarkoittaa, että purkit ovat ilmatiiviitä ja pastörointi onnistui..

Säilytä valmiit säilykkeet viileässä, valolta suojassa olevassa paikassa.

Onnea matkaan!

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit