KotiRuokaTomaatit pysyvät tuoreina jopa 10 päivää varretempun ansiosta.Yksikään niistä ei enää mätäne!

Tomaatit pysyvät tuoreina jopa 10 päivää varretempun ansiosta.Yksikään niistä ei enää mätäne!

Tomaatit ovat monien kotitalouksien suosikkivihanneksia , mutta niiden oikeaoppinen varastointi voi olla haastavaa.

Unohda jääkaappi

Jääkaappi , jota käytämme usein elintarvikkeiden säilytykseen, ei ole ihanteellinen paikka tomaateille – kylmä ympäristö pilaa niiden maun ja koostumuksen.

Jos et halua joutua tilanteeseen, jossa joudut heittämään pois pilaantuneita tomaatteja, on olemassa yksinkertainen temppu, joka pidentää niiden tuoreutta.

Portaali newsy.przyslijprzepis neuvoi, miten se tehdään.

Yksi yleisimmistä syistä tomaattien pilaantumiseen on varsi, jonka kautta ilma pääsee tomaattien sisään ja homeen aiheuttavat mikro-organismit.

Voit pidentää tomaattien käyttöikää teipata varret ilmastointiteipillä niiden ’hengittämisen’ rajoittamiseksi.

Tuoretta 10 päivää!

Tämä temppu voi pitää tomaatit tuoreina jopa 10 päivää..

Vaihtoehtoisesti voit poistaa varret kokonaan ja säilyttää tomaatit varsipuoli alaspäin.

Jos säilytät tomaatteja kotona, jääkaapin tulisi olla viimeinen vaihtoehto..

Ihannetapauksessa säilytä niitä 7-10 °C:n lämpötilassa , esimerkiksi kuivassa kellarissa.

Jos ne on laitettava jääkaappiin, laita ne ylimmälle hyllylle, jossa lämpötila on korkein ja ota ne sieltä pois vähintään 30 minuuttia ennen käyttöä, jotta ne ehtivät tulla huoneenlämpöisiksi ja saada täyden makunsa takaisin.

Pitkäaikaista säilytystä varten on suositeltavaa käsitellä ylimääräiset tomaatit säilykkeeksi pilaantumisriskin minimoimiseksi.

Voit esimerkiksi käyttää tätä reseptiä kotitekoisen ketsupin valmistukseen

ainesosat:

2 kg kypsiä tomaatteja.

2 keskikokoista sipulia.

4 valkosipulinkynttä.

1 punainen paprika (valinnainen).

100 ml omenaviinietikkaa.

100 g ruokosokeria.

2 teelusikallista suolaa.

1 tl jauhettua mustapippuria.

1 tl jauhettua makeaa paprikaa.

1/2 tl jauhettua kanelia.

1/2 tl jauhettua neilikkaa.

1 laakerinlehti.

2 ruokalusikallista oliiviöljyä.

Menettelytapa:

Tomaatin valmistus:

Pese tomaatit ja poista varret.

Sitten leikkaa ne pienemmiksi paloiksi..

Jos käytät punapippuria , pese se, poista siemenet ja leikkaa se paloiksi.

Sipulin ja valkosipulin paistaminen:

Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa..

Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota, kunnes se alkaa muuttua läpinäkyväksi, noin 5-7 minuuttia.

Lisää sitten hienonnettu valkosipuli ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia, kunnes sen aromi vapautuu.

Tomaattiseoksen keittäminen:

Lisää tomaattikuutiot (ja paprika, jos käytät) kattilaan.

Lisää laakerinlehti, sokeri, suola, maustepippuri, makea paprika, kaneli ja neilikka..

Kiehauta seos, sitten vähennä lämpöä ja anna kiehua varovasti noin 45-60 minuuttia , kunnes tomaatit ovat kypsiä ja alkavat paksuuntua.

Sekoita välillä.

Etikan lisääminen:

Kun seos on sakeaa ja kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet, poista laakerinlehti ja lisää omenaviinietikka..

Anna seoksen kiehua vielä 10 minuuttia..

Sekoitus:

Käytä upotussekoitinta ja sekoita seos tasaiseksi. .

Jos sinulla ei ole upotussekoitinta, voit käyttää tavallista tehosekoitinta , mutta anna seoksen jäähtyä hieman ennen sekoittamista.

Siivilöinti (valinnainen):

Jos haluat erittäin hienoa ketsuppia , voit siivilöidä seoksen hienon siivilän tai juustokankaan läpi poistaaksesi mahdolliset kuoren tai siementen palat.

Sakeuttaminen:

Jos ketsuppi on liian ohutta sekoittamisen jälkeen, voit keittää sitä miedolla lämmöllä vielä jonkin aikaa, kunnes se saavuttaa halutun koostumuksen..

Täyttö ja säilytys:

Kaada valmis ketsuppi steriloituihin lasipulloihin tai purkkiin.

Korkitetaan hyvin ja annetaan jäähtyä.

Säilytä jääkaapissa , jossa se säilyy useita viikkoja.

Jos haluat säilyttää ketsupin pidempään, voit steriloida sitä vesihauteessa 10-15 minuuttia..

Tämä kotitekoinen tomaattiketsuppi sopii erinomaisesti ruokien maustamiseen ja miellyttää varmasti kaikkia tomaattien ystäviä!

Onnea matkaan!

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit