KotiRuokaÄidilläni on RESEPTI täydelliselle sienikakkukääryleelle: Taikina on kevyttä kuin henkäys ja taatusti...

Äidilläni on RESEPTI täydelliselle sienikakkukääryleelle: Taikina on kevyttä kuin henkäys ja taatusti ei puhkea – sivele se vain hillolla!

Meillä sunnuntaipöydässä ei hyvää kermatäytteistä sämpylää saa jättää väliin.

Ongelmana minulle on kuitenkin aina ollut leipoa biskuittikakku, joka ei repeä, halkeile ja on kauniin pehmeä ja kuohkea.

Olen kokeillut monia reseptejä sämpylöitä varten ja silti taikina rikkoutui tai päällinen halkeili kun sitä rullailin.

Sämpylä maistui hyvältä, mutta se ei ollut mitään katsottavaa.

Minulla on vihdoin resepti pehmeään ja notkeaan taikinaan, joka rullautuu yhdellä ilolla.

Sain sen lempikondiittoriltani – äidiltäni, joka myös kokeili sitä eikä voinut saada tarpeekseen tuloksesta.

Se ei halkeile, se ei rikkoudu ja se maistuu aivan fantastiselta.

Tarvitsen:

6 kpl munaa.

120 g raakasokeria.

90 g tavallisia jauhoja.

Täytettä varten:.

Raejuusto.

hedelmät.

hilloa.

Nutella.

Top:.

Sokeripulveria.

Sulatettu suklaa.

Menettely:

Jaa munat valkuaisiin ja keltuaisiin.

Vatkaa munanvalkuaiset sokerin kanssa vaahdoksi.

Lisää vähitellen yksi munankeltuainen kerrallaan.

Ja jokaisen jälkeen vatkaa huolellisesti.

Lopuksi sekoita jauhot ihan käsin vispilällä.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Aseta esilämmitettyyn uuniin.

Paista 180 asteessa noin 7-10 minuuttia.

Paistamisen jälkeen kääri taikina pergamenttipaperin avulla.

Anna jäähtyä.

Poista paperi jäähtymisen jälkeen.

Täytä sitten kermalla ja hedelmillä.

Halutessasi voit levittää vain Nutellalla tai kermavaahdolla tai hillolla.

Kääri ylös.

Ripottele päälle sokeria.

Voit vielä kaataa siksak-kuorrutuksen.

Toivotamme sinulle hyvää makua! :-).

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit