KotiVinkkejä kotiinKirsikankuoria käytetään tällä tavoin talvella; niiden heittäminen syrjään on typerän teko.

Kirsikankuoria käytetään tällä tavoin talvella; niiden heittäminen syrjään on typerän teko.

Kirsikkakausi on täydessä vauhdissa.Punaisia, mehukkaita, joskus makeita kuin hunaja, joskus hieman happamia.Punaisten hedelmien ystäviä on paljon, me lähinnä syömme hedelmät ja heitämme kuoret pois – pidämme niitä jätteenä.Paitsi ehkä liköörin tuntijat, jotka käyttävät niitä amaretton valmistukseen.Kirsikankuopat sen sijaan kannattaa säilyttää, koska niiden ominaisuuksista voi olla hyötyä talvella.

Kirsikansiemenet säilyttävät lämpötilansa pitkään

Kirsikansiementen salainen ominaisuus, koska niitä tunnetaan vähän, on niiden kyky säilyttää tietty lämpötila pitkään.Siksi niitä voi käyttää kylmäkompressina kuumina päivinä, mustelmiin tai hyönteisten puremiin ja lämmittävänä laastarina talvella.Luomutuotteita tuottavat yritykset hyödyntävät jo kirsikansiementen ominaisuuksia – kirsikansiemenistä valmistettuja termoforeja on saatavilla markkinoilla.Sen sijaan, että maksaisit paljon rahaa, voit tehdä sen itse.

Älä heitä kirsikansiemeniä pois. Kuivaa ne ja laita ne pussiin

Miten kirsikansydämistä tehdään termofori? Ohjeet ovat triviaalit:

  1. Kun valmistat kirsikkahilloja ja muita herkkuja, älä heitä hedelmän kuoret pois hedelmän ontelemisen jälkeen, vaan puhdista hedelmäliha huolellisesti.

Levitä kivet tarjottimelle, paperille tai tasaiseen astiaan ja kuivaa ne lämpimässä, kuivassa paikassa.

Kun siemenet ovat kuivuneet, on aika siirtyä toiseen vaiheeseen eli ommella pussi, johon kirsikansydämet lopulta siivilöidään.Pussin tulisi olla valmistettu luonnonmateriaalista.Se, millaisen muodon annat sille, on sinusta kiinni.Jos sinulla ei ole ompelutaitoja, voit ostaa valmiin taskun.

Täytä kirsikansiemenet pussiin ja ompele reuna yhteen.

Miten käytät kirsikankuoripussia?

Voit käyttää kirsikankuoripussia, jos jäähdytät sen hyvin jääkaapissa, kääreenä mustelmiin ja palovammoihin.Kuumina päivinä se tuo myös viilennystä.Toisaalta talvella, jos lämmität kirsikankuoripussin, se on erinomainen kotilämpöfoorin korvike, joka auttaa reumaan tai kuukautiskipuihin.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit