KotiRuokaKlassinen omenasoseresepti ei vanhene koskaan - se tuoksuu koko keittiössä kolmenkymmenen minuutin...

Klassinen omenasoseresepti ei vanhene koskaan – se tuoksuu koko keittiössä kolmenkymmenen minuutin ajan!

Erinomainen voitaikinasta, mehevistä omenoista ja kanelista tehty kakku – hieno vanha resepti, joka ei koskaan vanhene.

Omenaristikko on yksi suosituimmista Slovakian kakuista.Vaikka sen valmistus vaatii hieman enemmän aikaa, tulos on sen arvoinen.

Makeiden omenoiden, rapean taikinan ja tuoksuvan kanelin yhdistelmä on yksinkertaisesti vastustamaton.

Toimenpide:

400 g puolikarkeita jauhoja.

1 pakkausleivinjauhe.

150 g tomusokeria.

ripaus suolaa

2 munaa.

110 g voita.

1000 g omenoita.

1 sitruunan mehu.

kaneli.

Valinnainen:.

tomusokeria.

Toimenpide:

Sekoita laudalla jauhot, leivinjauhe, sokeri, munat ja voi ja tee taikina.

Jaamme sen kahteen osaan, yhteen suurempaan ja toiseen pienempään.

Kauli isompi osa ja laita se uunipellille.

Puhdistamme omenat ja raasta ne.

Sekoita niihin sitruunamehu ja kaneli ja laita uunipellille.

Aseta päälle ritilät, jotka kaulimme taikinan pienemmästä puoliskosta.

Paista esilämmitetyssä uunissa 25-30 minuuttia ja sen jälkeen voit tarjoilla.

Vinkkejä:

Omenatyypit: Säleikköksi sopivat happamammat omenalajikkeet, kuten Jonathan tai Golden Delicious.

Taikina: Jos haluat taikinasta vielä rapeamman, voit lisätä hieman korppujauhoja.

Mausteet: Täytteeseen voi lisätä kanelin lisäksi muita mausteita, kuten muskottipähkinää tai neilikkaa.

Samilotus: Ennen paistamista voit ripotella paistinpannulle mantelihiutaleita tai seesaminsiemeniä.

Toivotamme hyvää ruokahalua! :-).

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit