KotiRuokaAprikoosivuorattu kakku: suurin mahdollinen jälkiruoka!

Aprikoosivuorattu kakku: suurin mahdollinen jälkiruoka!

Tänään tuomme teille 2 superreseptiä meheviin ja vastustamattoman herkullisiin aprikoosikakkuihin.

Ensimmäinen on juustokakkutäytteinen linzerpiirakka, josta tulee varmasti kesän suosikkijälkiruokasi.

Toinen kakku on erittäin nopea, herkullinen ja onnistuu aloittelevaltakin kokilta.

Poikkeukselliset reseptit herkullisimpiin aprikoosikakkuihin youtube-kanavalta Lecker mit Rika.

Linzer-juustokakkuun aprikooseilla tarvitsemme:

(1 kuppi = 250 ml).

Taikinaa varten:.

100 g pehmennettyä voita (1/2 kupillista).

ripaus suolaa.

70 g raakasokeria (1/3 kupillista).

1 muna.

Vähän sitruunan kuorta.

200 g tavallisia jauhoja (1 + 2/5 kupillista).

Kermaa varten:.

500 g raejuustoa (tai tuorejuustoa).

80 g raakasokeria (2/5 kupillista).

2 munaa.

2 rkl sitruunamehua.

100 ml maitoa (2/5 kupillista).

40 g maissitärkkelystä (1/3 kupillista).

edelleen.

Aprikooseja.

Maitosuklaa.

mantelilastut.

Menettely:

Lisää pehmennetty voi ja suola kulhoon.Vatkaa sekoittimella.

Lisää sokeri, muna ja raastettu sitruunankuori.

Lisää jauhot seokseen ja vatkaa sekoittimella.Vaivaa tasainen taikina käsin.

Laita muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.

Leikkaa aprikoosit puoliksi ja poista kuori.

Kun aika on kulunut, siirrä taikina jauhotetulle pöydälle.

Levitä sormilla ja aseta jauhoilla ripoteltuun voideltuun vuokaan (18 x 28 cm).

Levitä taikina koko pinnalle ja muotoile reuna sormin.

Valmista kerma: Lisää syvään kulhoon tuorejuusto.

Lisää seuraavaksi sokeri, munat ja sitruunamehu.Vatkaa kerma tehosekoittimella .

Lisää maito samalla vatkaten.Siivilöi tärkkelys siivilän läpi vispilällä.

Levitä kerma taikinan päälle.Paina kuutio suklaata jokaiseen aprikoosin puolikkaaseen ..

Kasaa aprikoosit kerman päälle.

Ripottele lopuksi kakun päälle mantelilastuja.

Paista kakkua noin tunnin ajan 160 °C lämpötilassa (ylä-/alalämpö).

Ripottele päälle tomusokeria paistamisen jälkeen.

Voidaan tarjoilla.

Nopeaa aprikoosikakkua varten tarvitsemme:

4 munaa.

170 g raakasokeria (4/5 kupillista).

1 paketti vaniljasokeria (8 g).

ripaus suolaa.

150 g kasviöljyä (3/4 kupillista).

250 g vaniljajogurttia (1 kuppi).

110 g jauhettuja manteleita (1 kuppi).

250 g tavallisia jauhoja (1 + 4/5 kupillista).

15 g leivinjauhetta (2,5 tl).

60 g maissitärkkelystä (1/2 kupillista).

1 kg aprikooseja.

Menettely:

Syvään kulhoon lisää munat.

Kaada joukkoon rakeinen ja vaniljasokeri, ripaus suolaa ja vatkaa tehosekoittimella kermaiseksi.

Vatkaamisen aikana lisää öljy, jogurtti ja jauhetut mantelit.

Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot seokseen samalla vatkaten.

Lisää lopuksi tärkkelys ja jatka vatkaamista.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (n. 41 x 35 cm) ja levitä tasaisesti.

Asettele puoliksi leikatut aprikoosit taikinan päälle sisäpuoli ylöspäin.

Paista kakkua noin 35 minuuttia 170 °C:ssa.

Paistamisen jälkeen anna kakun jäähtyä.

Ripottele sokeria.

Voimme tarjoilla.

Toivotamme teille hyvää makua!

Video-ohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit