KotiRuokaLopuksi, tiedän, mitä lisätä leipätaikinaan, jotta taikina saa ihanteellisen rakenteen ja pitkäikäisyyden...

Lopuksi, tiedän, mitä lisätä leipätaikinaan, jotta taikina saa ihanteellisen rakenteen ja pitkäikäisyyden – sitä ei moni nykyään tee!

Tarjoamme sinulle reseptin mitä herkullisimpaan kotitekoiseen leipään, jossa on vain muutama ainesosa, mukaan lukien yllättävä salainen ainesosa – etikka.

Kaikki yllättyvät iloisesti valmistuksen helppoudesta ja tuloksena olevasta moitteettomasta mausta.

Fantastinen resepti herkullisimpaan kotitekoiseen leipään youtube-kanavalta Rezepte von Julia.

Vanha temppu, joka tuo useita etuja kotileipomiseen:

Etikan lisääminen leipätaikinaan on helppo tapa parantaa kotitekoisten leivonnaisten laatua.Kokeile sitä ja huomaa ero itse.Tässä on muutamia etuja , jotka sinun tulisi tietää heti.

Pehmeys ja pörröisyys:

Etikka auttaa kehittämään taikinan gluteenirakennetta, jolloin leivästä tulee pehmeämpää ja kuohkeampaa.Tämä johtuu siitä, että etikkahappo hajottaa osittain jauhojen proteiineja, jolloin gluteenin muodostuminen helpottuu.

Voimakkaampi maku:

Vaikka se ei ehkä vaikuta siltä, pieni määrä etikkaa lisää leipään hienovaraista happamuutta, joka parantaa sen makua.Jotkin etikkatyypit, kuten omenaviinietikka, voivat myös lisätä hedelmäisiä sävyjä.

Pitkäaikainen tuoreus: .

Etikkainen leipä pysyy yleensä tuoreena pidempään ja kovettuu vähemmän nopeasti.

Hiivan aktivointi:

Etikka voi auttaa hiivaa toimimaan paremmin ja nopeuttaa käymisprosessia.

Leipää varten tarvitaan:

380 ml lämmintä vettä.

1 rkl rakeista sokeria.

8 g kuivahiivaa.

50 ml kasviöljyä.

20 ml omenaviinietikkaa.

600 g yleiskäyttöisiä jauhoja.

1 tl suolaa.

Menettely:

Kaada kulhoon lämmintä vettä. Lisää sokeri ja hiiva.

Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja anna vaikuttaa 5 minuuttia.

Kun aika on kulunut, sekoita ja lisää öljy.

Lisää seuraavaksi etikka ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Siivilöi jauhot seokseen.Lisää suola ja sekoita lastalla sekoita hyvin.

Vaivaa taikinaa , kunnes se on keskipehmeää.

Siirrä sitten taikina jauhotetulle pöydälle ja jatka vaivaamista.

Voitele kulho öljyllä ja aseta taikina siihen.

Peitä kelmulla ja pyyhkeellä ja anna kohota lämpimässä paikassa tunnin ajan.

Tunnin kuluttua purista ilma pois kohonneesta taikinasta ja vaivaa tasaiseksi.

Muotoile palloksi ja jaa kahteen yhtä suureen osaan.

Muotoile sitten taikina palloksi, peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa 10 minuuttia.

Kauli taikina halutun kokoiseksi.Taita taikinan reuna, kääri se ylös ja nipistä reunat yhteen.

Aseta taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Peitä pyyhkeellä ja anna levätä 20 minuuttia.

Kahdenkymmenen minuutin kuluttua ripottele taikinaan vettä ja ripottele päälle jauhoja.Tee terävällä veitsellä syvennyksiä taikinan yläosaan.

Aseta leivinpelti 180 °C:een esilämmitettyyn uuniin ja paista 30-35 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä paistamisen jälkeen ja tarjoile.

Toivotamme teille hyvää makua!

Video-ohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit