KotiRuokaKLASSINEN herukkakakkumousse: Sekä ulkonäöltään että maultaan samanlaista et ole koskaan syönyt!

KLASSINEN herukkakakkumousse: Sekä ulkonäöltään että maultaan samanlaista et ole koskaan syönyt!

Nopea ja helppo hedelmäkakku suussa sulavalla kuorrutteella.

Herkullinen kakku hapanhedelmillä on täydellinen virkistys kuumina kesäpäivinä.

Herkullinen resepti täydelliseen herukkakakkuun youtube-kanavalta Lecker mit Rika.

Tarve: Kiva, kun olet saanut keksiä, mitä tehdä ja mitä tehdä, kun olet valmis:

(1 kuppi = 250 ml).

3 munaa.

3 rkl kuumaa vettä.

90 g raakasokeria (1/2 kupillista).

50 g sulatettua voita (1/5 kupillista).

125 g tavallisia jauhoja (1 kuppi).

1 tl leivinjauhetta.

70 ml hiilihapotettua appelsiinisoodaa (1/3 kupillista).

500 g happamia marjoja (herukoita, karviaisia…) (noin 2 kuppia).

2 rkl maissitärkkelystä.

Vähän suolaa.

160 g raakasokeria (4/5 kupillista).

hilloa (herukkahillo).

Menettely:

Kahdessa isossa kulhossa erikseen erottele munanvalkuaiset ja munankeltuaiset. Laita munanvalkuaiset jääkaappiin.

Lisää kuumaa vettä kulhoon jossa on munankeltuaiset.

Sekoittimella vatkaa vaahto.

Lisää sokeri vatkaten.Kaada joukkoon sulatettu voi ja jatka vatkaamista.

Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja kaada munankeltuaisseokseen.Vatkaa sekoittimella ..

Kaada joukkoon appelsiinisooda ja vatkaa tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (18 x 25 cm) ja tasoita.

Aseta vuoka esilämmitettyyn uuniin ja paista 170 °C:ssa (ylä-/alalämpötila) 15 minuuttia.

Sillä välin pese ja kuivaa herukat.Laita kulhoon siivilä ja lisää herukat siivilään.

Ripottele päälle tärkkelystä ja siivilöi.Lisää suola jäähtyneisiin munanvalkuaisiin ja vatkaa sekoittimella.

Lisää sokeri vähitellen vatkaten.

Kun taikina on paistettu loppuun sammuta uuni ja avaa luukku.

Lisää korintit munanvalkuaisvaahdon joukkoon ja sekoita lastalla.

Sivele taikina hillolla ja levitä kerma.

Kohdista ja muotoile lastalla latvat (katso video).

Aseta vuoka uuniin ja paista 20 minuuttia 150 °C:ssa (ylä-/alalämpö).

Sitten jätä kakku avoimeen uuniin vielä 15 minuutiksi ja se on valmis tarjoiltavaksi.

Toivotamme teille hyvää makua!

Video-ohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit